Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin opiskelijatalon rakentaminen alkoi

Kuva: Porin opiskelijatalon rakentaminen alkoi

Useita vuosia vireillä olleen Porin opiskelijatalon rakennustyöt alkoivat keskiviikkona Antinkatu 7:ssä sen jälkeen, kun Satakunnan TE-keskukselta oli saatu päätös EU-rahan saannista. Vaikka EU-tuki oli ennakoitua pienempi, lupasi Porin teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemi, että talo on valmis vapuksi, kuten on sovittu. Opiskelijat olivat tyytyväisiä töiden alkamiseen.

Porin kaupunki kunnostaa Antikatu 7:ssä sijaitsevan kaupungin työntekijöiden entisen työterveysaseman nyt opiskelijoiden yhteiseksi olohuoneeksi, jollaiseksi Porin ylioppilasyhdistyksen Pointerin puheenjohtaja Wilhelmina Sederholm tulevaa opiskelijataloa kutsui.

Kaupungin budjetin ja EU-tuen kanssa tässä vaiheessa rahaa kunnostukseen on käytössä 128 000 euroa. Porin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus uskoi, että ensi vuonna EU-rahoitusta tulee lisää, joten kaupungin omaa rahaa hankkeeseen tarvitaan ensi vuonna suhteellisen vähän.

Hankkeen kustannukset ovat 254 000 euroa, ja sillä rahalla opiskelijat saavat kokoontumistilat, joihin tulevat yli 100-paikkainen kahvila, keittiö, sauna terasseineen sekä kokous- ja toimistotiloja.

Opiskelijat odottavat erityisesti kahvilalta ja saunalta paljon, vaikka pelkästä bilepaikasta ei olekaan kyse.
Pointerin hallitukseen kuuluva Jussi Telaranta huomautti, että opiskelijoissa on myös perheellisiä. joita ei ravintoloissa istuminen kiinnosta. Heille opiskelijatalo mahdollistaa toisenlaisen tapaamispaikan.

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan Sammakon puheenjohtaja Joonas Laukkanen oli samoilla linjoilla.

- Ei pelkästään bilettämiseen. Talo antaa mahdollisuuden opiskelijajärjestöjen yhteistyön ja porilaisen opiskelijakulttuurin vahvistamiseen.

Opiskelijatalo tulee palvelemaan lähes 5 000 opiskelijaa Porin yliopistokeskuksessa, Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin yksiköissä sekä Diakonia-ammattikorkeakoulun Porin yksikössä.

Pointer, Sammakko ja Diakin opiskelijoita edustava Podia perustavat yhteisen yhdistyksen, jonka kanssa kaupunki tekee vuokrasopimuksen talon käytöstä. Hannus lupasi kaupungin tukevan yhdistystä talon käyttökustannuksissa ainakin aluksi.
Talon alakerran peruskorjaus valmistuu vapuksi. Vuonna 1853 valmistuneen talon ullakko jää vielä avoimeksi. Rakennuttajainsinööri Kari-Matti Haapalan mukaan suunnitelmiin kuuluu vielä sen remontti myöhemmin.

- Sinne saadaan aikanaan iso bilepaikka tanssilattioineen, Haapala lupaili.

Jukka Vilponiemi

10.9.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva