Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman päättäjille tulee esitys omasta aluesairaalasta

Rauman terveyskeskuksen johtava ylilääkäri Pekka Jaatinen kertoi maanantaina kaupunginvaltuutetuille tulevansa tekemään päättäjille virkamiesesityksen MediRauman perustamisesta. Eli koko sosiaali- ja terveydenhuollon ottamisesta Rauman omaksi toiminnaksi.

 

Hän katsoo, että tällä tavoin voidaan parhaiten turvata erikoissairaanhoidon säilyttäminen nykytasollaan, ja kehittäminen Raumalla.

Hän uskoo tämän mallin kanssa päästävän sopimukseen myös jatkamisesta Satakunnan sairaanhoitopiirissä. Samoin pois jäisivät pitkät, työläät neuvottelut ja päätöksenteko jäisi raumalaisille.

Ratkaisu ei kuitenkaan sulkisi pois mahdollisuutta ostaa palveluja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä tai yksityissektorilta. Tämän ratkaisun hän näkee parhaiten vastaavan raumalaisten tarpeita myös pitkällä tähtäimellä, kun Satakunnan- ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit yhdistetään.

Riskinä tässä mallissa hän sanoi olevan sen, että lääkärit lähtevät Raumalta. Riski voi olla myös eläkkeelle lähtevien sijalle uusien palkkaamisessa, mutta toisaalta hän piti varmana, että nykymallilla eläkkeelle lähtevien tilalle lääkärit palkattaisiin keskussairaalaan.

Jaatinen toivoi Satakunnan sairaanhoitopiiriltä ajatukselle samalla tavoin myönteistä suhtautumista, kuin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissäkin.

Nyt Satakunnan Sairaanhoitopiirin kanssa ei kuitenkaan ole sovittu uutta neuvotteluaikaa. Viimeisissä neuvotteluissa sairaanhoitopiiri teki tarjouksen, jonka mukaan leikkaustoiminnasta Raumalla tehtäisi päätös vuonna 2012, jolloin päätettäisi jäisikö Raumalle pelkästään päiväkirurgia.

Sen sijaan ilta-aikainen leikkausvalmius lopetettaisi Raumalla jo ensi vuonna.

Jaatisen mukaan Satakunnan sairaanhoitopiirin neuvottelijat eivät suostuneet edes neuvottelemaan erikoissairaanhoidon toimintojen siirtämisestä Raumalla kaupungin omaksi toiminnaksi.

Akuutin psykiatrisen hoidon Jaatinen on valmis siirtämään keskussairaalaan.

Jaatisen alustus oli tarkoitettu keskustelun pohjaksi valtuustoryhmien neuvottelukunnalle, minkä kautta esitys etenee kaupunginjohtajan esityksenä kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle.

Jouko Veijonaho

1.9.2009 08:50

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva