Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin demarit haluavat selvittää mahdollisuuden pormestarimalliin

Porin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä haluaa, että Porin mahdollisuudet siirtyä kaupungin hallinnossa pormestarimalliin selvitetään ensi vuoden heinäkuun loppuun mennessä.

 

Valtuustoryhmä otti asiaan kantaa maanantaina. Samalla ryhmä katsoi, ettei Porin tule lähteä mukaan valtiovarainministeriön ehdottamaan hallintokokeiluun, jossa pormestari valittaisiin suoralla kansanvaalilla.

Porin kaupunginhallituksen on tarkoitus ensi maanantaina ottaa kantaa pormestarimallin jatkovalmisteluun, ja kaupunginvaltuuston on määrä antaa ministeriölle 21. syyskuuta Porin lopullinen vastaus siihen, onko kaupungilla halukkuutta lähteä ehdotettuun kokeiluun.

Sosialidemokraatit ottivat lausunnollaan varovaisen myönteisen kannan siihen, että Porissa voitaisiin jollakin aikataululla siirtyä hallintomalliin, jossa kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja kaupunginjohtajan tehtävät yhdistetään pormestarin tehtäväksi. Pormestari olisi käytännössä päätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, jolla on myös poliittinen vastuu.

Valtuustoryhmän kanta on saman suuntainen kuin SDP:n puoluehallituksen ja Satakunnan sosialidemokraattien piirikokouksen kanta on ollut.

Se, valitaanko Porissa joskus pormestari ja milloin, selviää aikaisintaan ensi vuonna, jolloin päätöksen tekee Porin ja Noormarkun valtuustoista ensi vuoden alussa yhdistyvä 86-jäseninen yhteisvaltuusto.

Porin valtuusto sai eilen tietoa Tampereen pormestarimallista, kun ennen varsinaista kokousta  kehitysjohtaja Kari Hakari kertoi Tampereen mallista.

Tampereella on kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimiva pormestari ja lautakuntien päätoimisina puheenjohtajina toimivat 4 apulaispormestaria.

Hakarin mukaan yleinen käsitys on, että muutaman vuoden käytössä ollut malli on toiminut melko hyvin.

Jukka Vilponiemi

1.9.2009 08:39

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva