Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Konsultti esittää Rauman kirurgian keskittämistä Poriin

Satakunnan sairaanhoitopiirin tilaamassa konsulttiselvityksessä suositellaan Rauman aluesairaalan kirurgian keskittämistä Satakunnan keskussairaalaan Poriin niin, että Raumalle jäisi ainoastaan virka-aikana tehtävä päiväkirurgia.

 

Satakunnassa leikkaustoimintaa harjoitetaan tällä hetkellä kolmessa toimipisteessä; Satakunnan keskussairaalassa, Rauman aluesairaalassa ja Porin kaupunginsairaalassa. Porissa ja Raumalla on taitettu peistä siitä, jatkuuko leikkaustoiminta Raumalla ja Porin kaupunginsairaalassa.

Raumalla kiista on johtanut siihen, että Rauman kaupunki on neuvotellut myös sairaanhoitopiirin vaihdosta Satakunnasta Varsinais-Suomeen.

Sairaanhoitopiirin johdon mielestä leikkaukset pitäisi keskittää Satakunnan keskussairaalaan, ja käsitykselleen yhtymän hallitus on saanut nyt Audiator-Kehittämispalveluiden konsulteilta.

Toiminnan keskittämisen hyödyt liittyvät konsulttien mukaan ennen kaikkea toiminnallisiin näkökulmiin. Henkilöstöresurssin keskittäminen mahdollistaa osaamisen keskittymisen, joka puolestaan luo edellytyksiä monipuolisemmalle ja erikoistuneemmalle toiminnalle.

Keskittäminen toisi myös taloudellisia säästöjä, konsulttien mukaan satoa tuhansia euroja vuodessa.
Konsultit nojaavat sairaanhoitopiirin toimialuejohtajan Jorma Hannukaisen viime keväänä tekemään raporttiin, jonka mukaan Rauman aluesairaalan päivystyskirurgia ja siellä vielä tehtävä erikoiskirurgia olisi keskitettävä Poriin vuoteen 2013 mennessä.
Lisäksi Hannukainen esittää, että sairaanhoitopiiri jatkaa neuvotteluja Porin kaupungin kanssa kaupunginsairaalan leikkaustoiminnan siirtämiseksi Tiilimäelle.

Sairaanhoitopiirin hallitus merkitsi konsulttien selvityksen maanantaina tiedokseen.

Jukka Vilponiemi

1.9.2009 08:40

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva