Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Työväentalo rahoittaa Lapin työväenyhdistystä

Kuva: Työväentalo rahoittaa Lapin työväenyhdistystä

Lapin työväentalo elää ensi talvena ehkä sen yli satavuotisen historian vilkkainta aikaa. Tähän vaikuttaa Lapin liikuntahallin purkaminen ja uuden rakentaminen. Työväentalon sali jää rakentamisen ajaksi Lapin ainoaksi sisäliikuntatilaksi.

Lapin Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Esko Huhtala (kuva) on siinä mielessä tyytyväinen tilanteeseen, että Lappiin saadaan uusi liikuntasali ja yhdistys saa kaipaamiaan vuokratuloja talolle.

Rauman kaupungin toimistosihteeri Tytti Lamppu kertoo kaikkien arki-iltojen täyttyneen varauksista ja lauantailtakin löytyy yksi vuoro.

– Lisäystä viime kevääseen on tullut. Narvi Pallon ja Tempon junioritoiminta keskittyy työväentalolle. Myös Rauman liikuntapalveluilla on omat jumppavuorot keskiviikkoisin ja torstaisin, kertoo Lamppu.

Narvi Pallon sarjapelit pelataan Uotilan salissa ja salibandypelit Kourujärvellä.

– Talon vuokrat ja jäsenmaksut jäävät käytännössä ainoiksi yhdistyksen tulolähteiksi, kun Lapin liityttyä Raumaan luottamushenkilötulot siirtyivät kunnallisjärjestölle, kertoo Esko Huhtala.

Hän laskee talonvuokrista tulevan yhdistykselle merkittävän vaikutuksen, vaikka tulosta joudutaan maksamaan vero ja kuntaliitoksen jälkeen myös kiinteistövero.

Tähänkin asti talo on saatu pidettyä vuokratuloilla yllä ja hyvässä kunnossa. Eikä nytkään olla pelkästään arki-iltojen vuokratulojen varassa. Jo nyt on lokakuun viikonloput myyty täyteen ja marraskuullekin on varauksia tehty. Nyt vielä odotetaan forssalaisten kirpputoriryntäystä. Viime vuosina sieltä on kolmen kirpputorin voimin vuokrattu myyntitiloja.

Muuten Lapin Työväenyhdistyksen toiminta pyörii lappilaisajatusten esiintuomisen värittämänä. Rauman kolmanneksi suurimpana yhdistyksenä sillä on oma painoarvo myös Rauman sosialidemokraattisessa kunnallisjärjestössä.

– Ei kunnallisjärjestössä lappilaisesityksiä ole ainakaan suoralta kädeltä tyrmätty, muotoilee Huhtala vastauksensa painoarvosta kysyttäessä.

Jotta lappilaiset eivät ennen viimeisen pisteen lyömistä ensi vuoden talousarvioon lyömistä unohtuisi, toiveena on saada demareiden valtuustoryhmä Lapin vierailulle vielä ennen budjetin tekoa.

– Siellä voisimme sitten esittää omia toiveitamme, perustelee Huhtala.

Suora yhteys Rauman kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon yhdistyksellä on Jari Laihosen kautta.

– Kokouksissa koetamme evästää hallituksen jäsentä niistä asioista, mitkä ovat lappilaisten toivelistalla, kertoo Huhtala.

Edunvalvontatyön lisäksi yhdistys tarjoaa jäsenilleen myös virkistysmahdollisuuksia. Hyvän vastaanoton ovatkin saaneet yhdessä Lapin tempon kanssa järjestetyt teatteri- tai kylpylämatkat.

Jouko Veijonaho

28.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva