Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pesäkarhuilla tärkeä viikonloppu

Porin Pesäkarhut pelaa huomenna kolmannen välieräottelun Jyväskylän Kiriä vastaan vieraissa ja finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa. Nyt tilanne on voitoissa 1-1, joten huomisen sekä sunnuntaina Porissa kello 17 pelattavan ottelun mahdollinen voittaja varmistaa jo finaalipaikkansa. Mutta se edellyttää siis sitä, että toinen joukkueista voittaa viikonvaihteen molemmat ottelut. Muussa tapauksessa pelataan vielä ratkaiseva viides ottelu Jyväkylässä ensi keskiviikkona.

 

Pesäkarhut onnistui ensimmäisessä välieräpelissään ”ryöstöretkellään” Jyväskylässä ottamaan voiton, jonka Kiri kuitenkin kuittasi Porin ottelussa melko suvereeniin tapaan voittaen pelin molemmat jaksot 5-1.

Jyväskylän pelinjohtaja Jussi Viljanen kehui estottomasti kotitappion jälkeen joukkueensa kapteenin, Riitta Holapan panosta joukkueen motivoinnissa.

- Pelinjohtajalla ei tässä roolissa ole paljon mahdollisuuksia, sillä yhteishenki lähtee joukkueen sisältä ja pelissä sitten pelinjohtaja pystyy omilla ratkaisuillaan vaikuttamaan ottelun lopputulokseen, painotti Viljanen.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki totesi, että sekä pelillisellä että harjoituspuolella kaikki mahdollinen on tehty juuri näitä loppupelejä varten.

- Ehkä pienillä lyöntijärjestyksen muutoksilla voi vastustajan peliin vaikuttaa, mutta kyllä kaikki lähtee joukkueesta itsestään, sillä taidot sekä nopeus kyllä riittävät finaalipaikkaan, analysoi Kivimäki.

Pesäkarhujen kapteenin roolin sai kesken kauden Sanna Lappalainen. Nyt kapteeni on siis merkittävässä osassa myös hengenluomisessa viikonlopun tärkeisiin otteluihin, ja hänen täytyy pystyä olemaan esimerkkinä nuorille pelaajille.

Porin ottelussa homma ei täysin onnistunut, sillä Pesäkarhujen nuoren joukkueen esitystä haittasi hermostuneisuus nimenomaan koko muun kauden erittäin hyvin sujuneessa ulkopelissä.

Mutta tämän kyllä havaitsivat kapteeni Lappalainen sekä pelinjohtaja Kivimäki. Jyväskylään ei kannata ottaa paineita matkaan, sillä ylivoimaiseksi mestarisuosikiksi povattu Kiri on Pesäkarhujen lyötävissä. Kahdesti se on jo tällä kaudella onnistunut, joten lauantaina kolmas kerta antaa taas tärkeän etulyönnin sunnuntaiseen kotipeliin.

Osaamista porilaisilla on riittävästi, joten vieraspeliin ei pidä lähteä ujostelemaan. Kapteeni Lappalaisen rooli on tässä merkittävä.

Jarmo Liuhala

28.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva