Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Silmälääkäris…

Kuva: Silmälääkäris…

Ei emmää itte ollu, mukko följärin oli vaa. Muutama viikko sit sano anoppi et ny o näkö menny nii huanoks ettei näje kunnol eres aviisii lukkee. No koht tällättii tilate aika silmälääkäril, mut lommai takkii se venu liki kuukaureks se vartoomine.

No valvotu yä jälkee oli jännittyny olo anopil ja sit mentii. Freistasi ottaa käsikynkkää kii siin mennes iha ninko vaa varmuure vuaks, muttei se passannu, itte vaa… Putikki oli kahjaa täyn ja kaikki hääräs siin tyä touhus, aika häslinkii oli. Lääkärit piti vastaaottoos siäl toises vooninkis ja millai ny kippeepolvine sit sin?? Ei hättää, trappuihi oli tällätty fiini istumahissi ja sihe sit vanhus vaa flättäs ittes istuu könöttaa ja viä oikee remelil kii tällättii. Hissi hiukka treikkaili taik vaa temppuili eikä koht meinannukkaa lähtee ja sit toppailiki esti. Lähti kumminki ko lämpes.

Planketti seinäl käski ilmottautuu tulles. Sillai tehtii ja sit varrottii vooroo. Väkkee oli muitaki aikalai vartoomas ja kuki siit sit voorollas trumffas lääkäreitte käskeis sissää. Kovi oli se orottava porukka suutont ja sanatont, mut sit joku rupes tutkii siin aulas könöttävvää pulpettii. Siit saatiinki sit jutu juurt funteerat mimmosii ittekunki kouluaikaa pulpetit oli ollu. Tuli miälee nii mustepullot, terälliset kynät, erillaiset pyhkeimet ja se, ko joutu istuu toise viäres. Yks frovva jutteli värkännees mont semmost teräsuajust piänist tyykitilkuist, jokka sit oikee knapil pantii kii. Se siäl framil ollu pulpetti taisi ol vaa somiste ja istumaplassi muksuil, joit ei sillo just sattunu ollee.

Eri ikkäisii nii naisii ko miähiiki oli silmiis tullu tarkistuttaa, toisii tuli ja toisii meni. Anopi suu kuivu, no vähemmästäkki jännäämisest. Siäl sai kyl sit trahteerat ittelles juamist, vet oli suuri toopilline ja oli siin joku kaffeemasinaki tai mikä se sit olika? Aika tuli kuulemma vaa pitkäks vaik mu miälestäni tommone istuskelu kaikes rauhas ilma kiiruu kiärää o melkei ko teatteris olis. Prokrammi vahettuu vähä vällii, toiset o ninko kotonas ja jollekki kaikki tuntuu oleva hukas.

Sit tullee mee vooro men pukil. Lääkäri o nuarehko nätti naine, joka koht tutusti sannoo ettei ny lainka paiskat tassuu. Se nöh. nöh ei sit sillai pääs iskee kii. Ei ni??? Sit syynätää ja pauhataa uut ja vanhaa. Silmäklasseisii taik niihi tyhjii pokkii vahetettaa pualelt toisel eri sorttissii testiklappui ja taas välil vahrataa tauluu ja kattotaa näkkyyk jottai hyvi taik eres huanosti. Jottai prännttiiki saa asjakas lujettavakses. Tarkkaa joonii sanosi sillai sivustakki kattottun. Vahetettaa toisee toolii ja silmii trökötettää jottai tippoi ain välil. Kaikki tuntuu oleva ennallas, sillai ko viimekski käyres, mitäny stää iä tuamaa…Taas viäl uuret tökötit silmii ja trykiks vartoomaa.

”Sihe hissii mää e sit ennää men”, sannoo anoppi. Mää freistaa sannoo et allaaspäimeno o polvil rankkaa. ”Olkoo vaa, kyl mää pääsee” o vastaus. Mee käsketää uurestas sissää ja uus huki viäl taas syynätää niil masinoil. Ei ol kaihi uusinu eikä ol pahemmi paineitakkaa. Rappeumaa o molemmis silmis, toises märkää toises kuivaa. Saaraa viäl passitust polil johonki jatkotutkimuksee, jos vaik kumminki jollai!p laaseril saatas krapistumine aisoisii??

Hyvvää kunno valkeet vaa lissää ja likemmäks telkkuu oli reirui käytännö oorteleit lääkärilt. Klasei ei tarvinnu uusii, konnettei ennää vahvuuksii ollu tyrkyl. Ei mukko sit vaa pulittaa tukku euroi käynnist ja kottii. No voimil se reisu tommosel ikäimmeisel kävi ja pari kortteli matka me mentii ninko kaks juatoo olis toisiis taluttanu.

Ulla Leino

28.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva