Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uusi Aika muuttuu 2-päiväiseksi ensi vuoden alussa

Kuva: Uusi Aika muuttuu 2-päiväiseksi ensi vuoden alussa

Mediakenttä: Puoluerahoituksen väheneminen pakotti lehtiyhtiön harventamaan ilmestymistä, työpaikat säilyvät

Kuva: Päätoimittaja Matti Hirvosen mukaan Satakunnassa toimitetaan jatkossa aiempaa paikallisempaa ja räväkämpää Uutta Aikaa kaksi kertaa viikossa.

Nykyisin kolme kertaa viikossa Porissa ilmestyvä sosialidemokraattinen Uusi Aika muuttuu ensi vuoden alussa kaksipäiväiseksi. Lehteä kustantavan Ajan Sana Oy:n hallitus päätyi ratkaisuun, koska SDP vähensi oleellisesti Uuden Ajan saamaa lehdistötukea.
Tämän vuoden loppuun saakka Uusi Aika ilmestyy normaalisti kolme kertaa viikossa; tiistaina, torstaina ja perjantaina. Ensi vuoden alusta lähtien ilmestymispäivät ovat tiistai ja perjantai.
Uuden Ajan päätoimittajaksi ensi vuoden alusta lähtien nimitetty nykyinen vt. päätoimittaja ja toimitussihteeri Matti Hirvonen on tyytyväinen siihen, että lehti jatkaa ilmestymistään kaksipäiväisenä.
Kun SDP:n puoluehallitus kesällä teki päätöksen, että puolue kehittää omaa viestintäänsä vähentämällä Uudelta Ajalta ja Oulussa ilmestyvältä Pohjolan Työltä puoluetukea yhteensä 400 000 euroa, ennakoi puoluesihteeri Ari Korhonen julkisuudessa, että Uusi Aika muuttuu viikkolehdeksi.
Uudelta Ajalta vietiin 200 000 euroa.
- Yksipäiväisyys ei ollut kuitenkaan todellinen vaihtoehto Uudelle Ajalle, vaan yhtiön hallitus laski kaksipäiväisyyden olevan riittävä korjaus. Hyvä näin, sillä se merkitsee myös nykyisten työpaikkojen säilymistä. Lomautuksia tai irtisanomisia ei ole luvassa.
- Toimituksemme on tosin pieni, mutta teemme jatkossakin Satakunnassa sosialidemokraattista sanomalehteä, Hirvonen sanoo.
Hänen mukaansa lehteä kehitetään nyt aiempaa paikallisemmaksi ja räväkämmäksi sekä uutisissa, reportaaseissa että kolumneissa. Ajan Sana Oy:n  hallitus antoi toimitukselle varsin vapaat kädet jatkaa lehden uudistamista.
- Koska pyrimme aiempaa vahvempaan paikallisuuteen, tarkoituksenamme on myös vahvistaa avustajaverkkoa nykyisen avustajakunnan rinnalla, Hirvonen kertoo.
Kaksipäiväisyyden suurimpana puutteena Hirvonen pitää sitä, että lehti putoaa uutisvirrasta yhden päivän aikana. Toisaalta välipäivinä Uuden Ajan verkkolehti on mukana uutisvirrassa.

Jukka Vilponiemi

 

27.8.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva