Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ohjeita porvarihallituksesta ja sikakuumeesta kärsiville

Kuva: Ohjeita porvarihallituksesta ja sikakuumeesta kärsiville

Erkki Tuomioja oli juuri alustajana Hauholla sikäläisten demarien järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Meitä oli paikalla paljon. Se kertoo, että nyt noita puoluejohdon toivomia tilaisuuksia kannattaa järjestääkin.

Tuomiojan mielestä meidän ei pidä lähteä hallitukseen kokoomuksen apupuolueeksi ja myös, että ennen vaaleja tulee meidän ohjelmamme ja vaihtoehtomme tehdä äänestäjille selväksi. Muuten syntyy sellainen vaikutelma, että äänestämisellä ei olekaan mitään todellista merkitystä tuleviin ratkaisuihin. Tulee myös toimia niin, ettei ruokita ilmeisen yleistä ”samaa mössöä ne on kaikki puolueet”-väitettä. Tuomioja totesi myös, että kadotettua kansansuosiota ei pidä tavoitella takaisin erilaisilla tempuilla kuten värien tai tunnusten uusimisella, vaan ihan perinteisellä raa’alla työllä. On siihen nyt perusteltua aihetta, kun Tuomiojakin sanoi, että luokkayhteiskunta näyttää tekevän paluuta mm. terveyspolitiikassa.

Hallitus on luvannut vakinaistaa vuorotteluvapaan. Päättämättä tosin vielä on, muutetaanko sen nykyisiä ehtoja. Vammalalaisella kokoomuksen kansanedustajalla, eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajalla on asiasta selkeä kokoomuksen työnantajasiiven käsitys. Vuorotteluvapaata on työntekijä voinut nyt enimmillään saada noin vuodeksi. Kokoomuksen mukaan se pitäisi pudottaa kolmeksi kuukaudeksi ja sitä pidempi aika suotaisiin vain opiskelevalle tai läheisensä hoivaajalle.
 Vuorotteluvapaajärjestelmä on toiminut vuodesta 1996. Ollaanko kokoomuksessa nyt sitä mieltä, että vaikka vauhti ja vaatimukset työpaikoilla ovat kasvaneet ja työpaikkojen ilmapiiri on entistä stressaavampaa, niin kyllä kolme kuukautta riittää työntekijän akkujen lataamiseen. Kun tämä asia tulee eduskuntaan, on siellä kuultava selkeä edustajaimme antama tuomio kokoomuksen vesityshankkeille.

Yli puolet ay-liikkeen jäsenistä paheksui vaalituen antamista vasemmistopuolueille. Siinä joukossa oletettavasti on myös porvareita äänestänyt työväki. Siitä kiitokseksi kokoomus suunnittelee vähentää monia heitäkin koskevan vuorotteluvapaan neljännekseen. Kysäiskääpä toverit työpaikoilla, mitä mieltä siellä tästä ollaan! Ehkäpä saman tien voisi kepulaisille työtovereille kertoa myös, että viime metallin vaaleissa Sdp sai äänistä noin 60 % mutta Kepu vain alle yhden prosentin. Ei viitanne tulos siihen, että Kepullekin olisi syytä metallin rahoja antaa. Eikä muuten sekään, että Kepu muutenkin on mitä puhtain porvarillinen puolue niin hallituksessa kuin sen ulkopuolellakin.

Merkit viittaavat nyt vahvasti siihen, että eroa rikkaiden ja taloudellisissa vaikeuksissa olevien välillä edelleen kasvatetaan. Erityisesti kokoomukselle mutta myös Kepulle suorastaan syydettiin oikealta tukea, jotta maahan saataisiin porvarihallitus. Se saatiin ja tässä ollaan. Huoli huomisesta kasvaa etenkin siellä, missä työttömyys jo nyt on pahimmillaan. Hyvää hallituskumppaniaan kokoomusta eivät työministerin vihreät ole edes muodon vuoksi tosissaan tästä(kään) asiasta kovistelleet. Miksi?    
Haitarinsoittajista sanotaan, että suurin huoli heillä/meillä on, onko tukka hyvin ja näkyykö kello. Eräitä porvariministereitä tarkkailemalla alkaa tuntua siltä, että siinä ne ovat heidänkin huolensa.

Kansakuntaa on peloteltu valmistautumaan kohtaamaan sikainfluenssa. Kysymys on kuumetaudista, jollaiseen aina tulee suhtautua vakavasti. Jos nyt kuitenkin kaikista rokotuksista ja varsinaisista rohdoista huolimatta tauti ei tule seljätetyksi, niin tässä taatusti tepsivät ohjeet. Ne antoi jo v. 1838 lääkäri Elias Lönnrot, joka todella oli ihan oikea lääkäri muiden tunnetumpien harrastustensa ohella. Mm. näin neuvoi Elias: ” Kuume vaatii kerkiätä apua. Pestään ja hierotaan ihoa lensiällä vedellä etikan kanssa. Nautitaan janonsa ja tarpeen mukaan kylmänhaaliaa vettä. Otetaan lavemangia (peräruiske) joka päivä. Pidetään sinappipuuroa pohkioilla ja jalkapohjilla. Sairasta kohdellaan armeliaisuudella ja kärsivällisyydellä, jonka ohessa laitetaan, että saapi lääkäriä tai pappia puhutella, jotta tulisi levotetuksi ja lohdutetuksi.” Suositellaan, ja aivan erityisesti sitä lavemangia! 

Timo Roos

25.8.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva