Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kirkkoon voi Porissa liittyä netissä yhdellä klikkauksella

Kirkko haluaa olla läsnä siellä missä ihmisetkin ovat: verkot on heitetty nettiin. Esimerkiksi Porissa voi nyt liittyä evankelis-luterilaisen kirkon jäseneksi internetissä liity-nappia klikkaamalla ja ohjeita seuraamalla.

 

Palvelu on uusi ja löytyy osoitteesta www.kirkkoporissa.fi. Myös Porin seurakuntayhtymän sivustolta vvvvv.porievl.fi pääsee uusille sivuille.
Valtakunnallinen ev.lut.kirkon liitykirkkoon.fi -sivusto on toiminut parin kuukauden ajan. Kummankin sivuston kautta pääsee liittymään kirkkoon niin ettei paperilomakkeiden täyttöä tarvita – eikä käyntiä kirkkoherranvirastossa.
Vastaavia mahdollisuuksia liittyä kirkkoon on muissakin seurakunnissa, mutta ”ei näin on linea” kuin Porissa, eli että vain lähettämällä liittymislomakkeen tulee suoraan seurakunnan jäseneksi.
On line -liittyminen vaatii kylläkin, että on kastettu, käynyt rippikoulun, on konfirmoitu ja on täysi-ikäinen.
Jos ei ole koskaan kuulunut kirkkoon, pitää noudattaa pitempää kaavaa ja täyttää ensin yhteydenottolomake.
Kirkkoporissa-sivustoa on tehty tiedotuspäällikkö Maija-Leena Seppälän mukaan pitkään, koska sivuston tietoturvallisuudesta on oltu äärimmäisen tarkkoja. Sivustolla henkilötiedot liikkuvat suojatusti.
Sähköisen liittymismahdollisuuden lisäksi sivustolla halutaan antaa kirkolle aktiiviset kasvot. Sivustossa on videoklippejä, joissa useat tavalliset porilaiset pohtivat kirkkoon kuulumista ja seurakuntatyön muotoja.
Lisäksi sivustolta löytyvät esimerkiksi panoraamakuvat kuudesta Porin kirkosta.
Porin seurakuntayhtymän perustehtäväksi on kiteytetty ”Kirkko Porissa välittää sanomaa Jumalasta ja välittää ihmisistä”.
Sivuston on toteuttanut Diak Lännen Turun toimipaikka ja Diakin mediatuotantoihin erikoistunut Mediamylly-yksikkö.

Heli Kokko

 

Kirkosta eroamisen trendi heikentynyt

Kirkosta eroamisen trendi näyttää jatkuvan mutta ei yhtä jyrkkänä kuin aikaisemmin 2000-luvulla.
Porissa ev.lut. seurakunnista erosi vuoden 2008 tammi–heinäkuussa 376 henkilöä, mutta tämän vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana vain 246 henkilöä, eli erot vähenivät 30 prosenttia edellisvuodesta.
Kirkkoherra Kari Erkkolan mukaan liittyjiä on yleensä ollut puolet eroajista, mutta 2000-luvulla tilanne repesi, mutta nyt siis on havaittavissa jonkinlaista tasoittumista.
Kirkon jäsenyydestä eroaminen kiihtyi, kun uskonnonvapauslaki tuli voimaan 2003. Sen jälkeen erota saattoi myös postitse, ja samoihin aikoihin avattiin myös netissä eroakirkosta.fi-sivusto.
Kesäkuun lopulla avatun valtakunnallisen liitykirkkoon.fi-sivuston kautta on kirkkoon liittynyt pari kolme porilaista viikossa.

 

25.8.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva