Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porissa juhlitaan 90 vuotta täyttävää Työväen Sivistysliittoa

Kuva: Porissa juhlitaan 90 vuotta täyttävää Työväen Sivistysliittoa

Työväen Sivistysliitto viettää parhaillaan 90-vuotisjuhlavuottaan. Liiton virallinen perustamispäivä on syyskuun ensimmäinen. Ysikymppinen juhlii eri puolilla Suomea tuomalla esille toimintaansa. TSL:n Satakunnan piiri ja Porin seudun Opintojärjestö juhlivat synttäreitä tiistaina 1. syyskuuta kello 19 alkaen Palmgren-konservatorion salissa.

Kuva: - Kaikki mukaan TSL:n synttärijuhliin ja muihinkin tilaisuuksiin, Tarja Terho-Sjöblom kutsuu.

Tilaisuudessa esiintyvät sopraano Reetta Haavisto, Riku Hakala, PTS:n pienryhmä, Lasten ja Nuorten Kuoro Poreet ja Porin Pyrinnöt tytöt. Puheen pitää Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru ja TSL:n historiaa valottaa Sulo A. Savo.
Satakunnan piirin ja Porin seudun opintojärjestön puheenjohtaja Tarja Terho-Sjöblom toivottaa kaikki tervetulleiksi juhlaan.
- Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvia tarjoamme kello 18.30 alkaen.
- Kannattaa tulla ajoissa ja tutustua myös Palmgren-konservatorion juhlasalin käytävälle koottuun näyttelyyn. Esillä on 7-10 -vuotiaille lapsille kevään aikana järjestämämme kuvaamataitotempauksen satoa. Näytillä on myös keväisen luontokuvausiltamme innoittamia, kesän aikana napsittuja valokuvia, Terho-Sjöblom kuvailee.

Työväen Sivistysliitto on kaksikielinen sivistysjärjestö, johon kuuluu 35 jäsenjärjestöä: SAK:laisia ammattiliittoja, SDP sisarjärjestöineen sekä kulttuuri- ja sosiaalialan järjestöjä. TSL ylläpitää myös opintokeskusta, joka on vapaan sivistystyön lain alainen aikuisoppilaitos ja jolla on toimintaa eri puolilla maata.
TSL:n johtotähtenä on sivistyksen ja kulttuurin edistäminen. Liitolla on koko maan kattava vapaaehtoisorganisaatio, joka koostuu neljästätoista piirijärjestöstä ja yli sadasta opintojärjestöstä.
Tarja Terho-Sjöblomin mukaan Porin seudun opintojärjestön osalta juhlavuosi on ollut varsin vilkas ja toimintaa on luvassa vielä pääjuhlan jälkeenkin. Huomionarvoista on, että järjestetyt tapahtumat, kurssit ja tilaisuudet ovat suurelle yleisölle tarkoitettuja ja yleensä maksuttomia. Mahdollisesta maksusta ilmoitetaan aina erikseen.
- 17. lokakuuta järjestämme ”Turvallisesti eläkkeelle” -kurssin Harjavallassa, Hotelli Hiittenharjulla. Siellä pohditaan, mitä eläkkeellä oleminen on? Tilaisuus on tarkoitettu sekä jo eläkkeellä oleville että niille, jotka ovat lähiaikoina siirtymässä eläkkeelle. Puhumassa ovat Tela:n johtaja Markku J. Jääskeläinen, Eläkkeensaajien keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Kokko ja SPR:n Satakunnan piirin puheenjohtaja Juhani Merikallio.
- Syksyn aikana on tulossa myös Nuorten Kotkien ohjaajakoulutusta. Nuorilla Kotkilla on aktiivista toimintaa muun muassa Porissa, Raumalla ja Harjavallassa, mutta ohjaajakuntaan kaivattaisiin mukaan uutta ja nuorempaa väkeä, Terho-Sjöblom kiteyttää.
Juhlavuoden tiimoilta tapahtuu myös muualla Satakunnassa. Huittisten opintokerho järjestää ”Ihmisiä työssä ja työpaikalla” -valokuvanäyttelyn kaupungintalolla 1. syyskuuta. Yhteistyössä Huittisten sos.dem. yhdistyksen kanssa opintokerho järjestää 19. syyskuuta luontotapahtuman.
Ala-Satakunnan opintojärjestö puolestaan järjestää yhdessä paikallisen sos.dem. yhdistyksen kanssa markkinakirpputorin 26. syyskuuta. Lisäksi Ala-Satakunnan alueella on menossa viisiosainen Helppoa ja hyvää arkiruokaa -kurssi.

Maarit Kautto

25.8.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva