Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Puutarhaseura herättelee pihoihin ja parvekkeille uusia istutusideoita

Kuva: Puutarhaseura herättelee pihoihin ja parvekkeille uusia istutusideoita

Satakunnan Puutarhaseura rohkaisee multasormia istuttamaan syyspihalle ja -parvekkeelle myös jotakin muuta kuin pihamyymälöiden tarjouskukkia, kuten pallokrysanteemeja.
- Pihan oleskelutilaan voidaan istuttaa esimerkiksi monivuotisia mehitähtiä ja maksaruohoja huikeisiin ryhmiin, jotka kestävät talven tuloon saakka. Kukkien väriloistoa voi sijoittaa vähän kauemmas, sanoo puutarhaseuran puheenjohtaja Pirjetta Sipiläinen-Salo.

- Jokaisen nurkista tai kaapin perältä löytyy mitä ihmeellisempiä käyttämättömiä astioita, koreja ja ruukkuja, joita voi hyödyntää syysistutuksissa.

Puutarhaseuran viesti onkin, että kaikkien on mahdollista tehdä pihaansa tai parvekkeelle ihania syysistutuksia pienellä vaivalla ja vähällä rahalla.

Viikonvaihteessa 90-vuotisjuhliaan puutarhamessujen merkeissä Porissa viettävä Satakunnan Puutarhaseura on koonnut Hanhiluotoon uusia ideoita siitä, miten vanhaa tavaraa voidaan hyödyntää syysistutuksissa.

- Koska messut järjestetään kaupungissa, on meillä vinkkejä sekä parvekkeille että pientalojen pihoille, Pirjetta Sipiläinen-Salo sanoo.

Lauantaina ja sunnuntaina avoinna olevilla messuilla on toki paljon muutakin, jonka uskotaan kiinnostavan puutarha-alasta kiinnostuneita ihmisiä. Tapahtumaan odotetaan noin 5 000 kävijää.

Messujen teemoina ovat pihan ja puutarhan sisustus, ajan ilmiöt ja uusimmat ideat. Esillä on sekä alan tuotteita että palvelutarjoajia.

Hän huomauttaa, ettei istutuksia tarvitse välttämättä istuttaa maahan, päin vastoin.

Messujen yhteydessä Suomen Kukkakauppiasliitto järjestä lauantaina kukkasidonnan SM-kilpailun, johon osallistuu kymmenen sitojaa.

Sunnuntaina puolestaan julkistetaan valtakunnallisen Tunnelmaa vedellä ja valolla -pihakilpailun voittaja. Messuyleisölle esitellään myös 15 mielenkiintoista istutuskokonaisuutta Kaunein kasvi-istutus -kilpailusta.

Molempina messupäivinä on myös yleisluentoja. Luennoitsijoina ovat mm. maisema-arkkitehti Marianne Sundell ja puutarhaterapeutti Kalervo Nikkilä.

Satakunnan Puutarhaseura on puutarha-alan ammattilaisten, opiskelijoiden ja harrastajien yhdistys, johon tällä hetkellä kuuluu yli 180 jäsentä.

Pirjetta Sipiläinen-Salo, joka työkseen vetää Porin vihertietokeskusta, puhuu innoissaan puutarhasta ja siihen liittyvistä uudista ideoista.

- Puutarhaharrastus lisääntyy koko ajan. Niin piha kuin parvekekin ovat yhä enemmän olohuoneen jatkeita, joita sisustetaan samalla asenteella ja hengenpalolla kuin olohuonetta.

Hän puhuu pihakulttuurista, joka voimistuu koko ajan.

- Jokaisen pitää sisustaa pihaa tai parveketta oman persoonansa kautta, hän rohkaisee.

Jukka Vilponiemi

21.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva