Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Inkkarikanootin kyydissä uudenlainen näkökulma maisemaan

Kuva: Inkkarikanootin kyydissä uudenlainen näkökulma maisemaan

On kirkkaan kuulas elokuinen aamu. Syksy tuoksuu jo ja Noormarkunjoen pinnalla väreilee hienoinen usva. Erä- ja luonto-opas Timo Laine johdattelee inkkarikanooteissa melovaa joukkoaan hiljalleen eteenpäin. Kiireestä ja stressistä ei ole tietoakaan.

Inkkarikanoottimelonnan suosio erilaisten tapahtumien ja retkien ohjelmanumerona on vuosi vuodelta kasvanut Satakunnassakin. Melontaretkiä varaavat niin yritykset, koululuokat kuin kaveriporukat.

- Onpa minulta varattu melontaretki osaksi 40-vuotishääpäivien viettoakin, Timo Laine hymyilee.

Melonta sopii kaiken ikäisille. Retkelle lähtijältä ei vaadita aikaisempaa kokemusta, sillä inkkarikanootit ovat varsin vakaita. Pelastusliivien käyttö on ehdottomasti pakollista.

Laine luotsaa melojaryhmiä eri puolilla maakuntaa; hän kuljettaa kanootit sinne missä niitä tarvitaan. Kanootteja on riittävästi 20 hengen ryhmälle.

- Olen itse yleensä retkellä vetäjänä, mutta kokeneemmat melojat voivat vuokrata pelkät kanootitkin.

Timo Laine markkinoi melontaretkiä Osuuskunta Satatuulen kautta. Hän tekee yhteistyötä muiden luontomatkailualan toimijoiden kanssa ja haluttaessa elämykselliseen päivään voidaan liittää melonnan lisäksi esimerkiksi patikointia tai resiina-ajelua.

Viime lauantaina Timo Laine opasti melontaretkeä Noormarkunjoella. Noin 10 kilometrin reissu lähti Mustalahden sillalta ja päätyi Ahlströmin metsäkonttorille. Matkalla nautittiin luonnon kauneudesta ja rauhasta, paistettiin makkaraa nuotiolla ja nähtiin jopa majaviakin.

Retkuetta kuvattiin myös tekeillä olevaan Noormarkku-videoon, joka tallentaa jälkipolvien iloksi Noormarkun kunnan viimeisen itsenäisen vuoden.

- Noormarkunjoki on erinomainen melontaretkiä ajatellen ja varsinkin silloin, jos mukana on ensikertalaisia. Jokimaisemat ovat kauniita ja matkalle sijoittuu muutama sopivan pieni koski. Taukojen kanssa ja rauhallisella etenemisvauhdilla retki kestää 3-4 tuntia.

- Pienet kosket tuovat vaihtelua matkantekoon. Kun ensikertalainen on selvinnyt yhdestä rauhallisesta koskesta, hän yleensä alkaa jo kysellä, että eikös isompia olisi tarjolla!, Laine nauraa.

Inkkarikanoottimelonta on oivallinen tapa päästä näkemään maisemia uudenlaisesta näkökulmasta.

- Joelta käsin kaikki näyttää aivan erilaiselta kuin tiellä kulkiessa. Työkiireet unohtuvat takuuvarmasti ja raikas ulkoilma saa hyvälle mielelle.

Timo Laineen kanoottiretkillä on usein ollut mukana myös ulkomaalaisia. Heille on jatkuvan ihmetyksen ja ihastelun aihe se, kuinka kaunista ja rehevää suomalainen luonto voikaan olla.

- Jokamiehenoikeus tunnetaan vain Pohjoismaissa. Me ssamme vapaasti meloa jokia ja järviä pitkin ja pysähtyä rannoille levähtämään ja paistamaan makkaraa. Esimerkiksi Englannissa tällainen ei ole mahdollista, Timo Laine juttelee.

Maarit Kautto

 

21.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva