Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Oi Aimo

Keskiviikkona postilaatikosta kolahti Demarin liitteenä SDP:n jäsenlehti, joka oli saanut uuden nimen, Aimo. Hetken aikaa meni mutustellessa uutta nimeä ja sen ulkoasua. Ja koska uudistus merkitsee muutosta, kunnon satakuntalainenhan pistää vaistomaisesti aina hieman hanttiin, ihan periaatteesta.

 

Eli siis miksi Aimo? Miksei Antero? Tai Aatami? Perustelut Aimoon olivat kyllä ihan menettelevät, iso, runsas, hyvä ja mainio. Onhan Aimossa se hyvä puoli, että se on ymmärrettävä ja suomenkielinen. Kamalampaa olisi ollut, jos Demarin välistä olisi tipahtanut vaikka The latest news of the Finnish Social Democratic Party, tuttavallisemmin DemariNews. Tai jos joku puoluetoimistossa olisi kaivanut esiin latinan tai kreikan sanakirjan ja olisi päädytty samaan kategoriaan Destian, Itellan ja muiden vastaavien kanssa.

Nimen kirjoitusasua hieman silti ihmettelen. Voi olla, että jonkun mielestä se on välimerkkierotiikkaa, mutta miksi ihmeessä nimi on logossa pienellä kirjoitettuna? Jos me itse emme välitä omasta äidinkielestämme ja sen muodoista, niin kuka sitten?

Mainostoimistoihmisillä on tällaiseen pohdintaan aina hyvä vastaus valmiina. Vastaus on sellainen, joka saa kuulijan tuntemaan itsensä kivikautiseksi olennoksi, joka ei ymmärrä mitään modernin maailman vaatimuksia. Mutta itse kuulun mieluummin niihin tylsimyksiin, jotka pitävät tällaisista asioista kiinni, en halua olla mukana vesittämässä äidinkielemme periaatteita.

Sinällään painettu jäsenlehti on oikein hyvä asia. Kuten tiedämme, sähköposti ei tavoita kaikkia ja läppäriä on tylsä lukea sohvalla maatessa. Paitsi täällä maakunnassahan se puolueen mielestä toki onnistuu. Viestintätukiratkaisut kun ainakin viittaavat siihen, että maakunnissa ei painettua demarilehteä enää haluttaisi nähdä.

Toivon Aimolle menestystä vaativassa tehtävässään. Me satakuntalaiset demarit tarvitsemme valtakunnallista jäsenlehteä niin kuin me tarvitsemme omaakin lehteämme. Maakunnan demarilehteä tarvitsee myös koko Satakunta. Kentän uutisointia tasapainottaa aina se, jos mukana on muitakin kuin yksi tai kaksi isoa peluria.

Toivon, että Satakunta säilyy pitkään maakuntana, jossa on useita laadukkaita paikallislehtiä, muutama isompi maakuntalehti ja pieni, mutta pippurinen puoluelehdistö tuomassa omaa väriään, omia kertomuksiaan asioista ja ihmisistä asioiden takana. Yksipuolinen uutisointi ei ole koskaan lukijan etu.

Suomalainen ei kaipaa lisää rahaa. Näin kertoo Helsingin Sanomissa uutisoitu liikkeenjohdon konsulttiyrityksen, Redera Oy:n kesällä tekemä tutkimus. Neljä vuotta sitten ihmisten arvoissa korostuivat yksilöllisyys ja elämyshakuisuus. Nyt uudessa tutkimuksessa arvoissa korostuvat ihmissuhteet, turva ja vapaus.

Tekesin Megatrendit ja me -projektin raporttikin on mielenkiintoista luettavaa. Projektissa ETLA, Kuluttajatutkimuskeskus ja VTT analysoivat ja ennakoivat tulevaisuutta kolmelta aihealueelta: maailmantalous ja globalisaatio; kuluttajat, käyttäjät ja markkinat sekä teknologia ja innovaatiot.

Mitä sinulle tulee mieleen jos esimerkiksi kuulisit puhuttavan niukkuudesta innovaatioajurina? Olemme pitkään myöntäneet, että kestävä kehitys ja kulutuksen hillitseminen ovat asioita, joita jokaisen tulisi sisäistää. Nyt näyttää siltä, että arvot ovat muuttumassa käytännöksi. Tutkimuksen mukaan ei ole kysymys siitä, ettei olisi varaa noudattaa myös resursseja ja ympäristöä kuluttavaa elämäntapaa, vaan arvot muuttuvat.

Mielestäni tämäntyyppiset asiat, tutkimukset ja muutokset kertovat selkeästi siitä, että olemme nyt tulossa siihen käännekohtaan, joka muuttaa maailmaa itsekeskeisyydestä huomattavasti inhimillisempään suuntaan. SDP on puolueena ainoa, joka historiansa ja omien arvojensa avulla kykenee uskottavasti olemaan mukana silloin, kun maailma muuttuu näiden arvojen konkretisoituessa käytännöksi. Se edellyttää meiltä vain sitä, että huomaamme, milloin se tapahtuu.

Katri Kujanpää

21.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva