Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

10-vuotias mopokerho myös hyväntekijä

Kuva: 10-vuotias mopokerho myös hyväntekijä

Vuoden 1999 syksyllä Eurajoen nuorisotoimi ja Autoliiton Eurajoen osasto ja muutamat aktiivit päättivät perustaa nuorille mopo- ja mäkiautokerhon. Sittemmin toiminta on laajentunut myös erilaisiin tempauksiin ja hyväntekeväisyystyöhön.

Kerhon puheenjohtaja Jari Syren kertoo kaksi kertaa viikossa kokoontuvan mopokerhon olevan edelleen kerhon päätoiminnan, vaikka rönsyjä on matkan varrella mukaan tullutkin.

- Mäkiautojen rakentaminen hiipui, kun eurajokilaiset mäkiautot alkoivat voittaa mäkiautokisat järjestään ja niiden järjestäminen lopetettiin.

Syren laskee mestaruuspystejä ehtineen kertyä neljä.

Mopokerhossa nuoret kunnostavat mopojaan vapaaehtoisten ohjattuna toimintana, usein yhdessä isän tai isoisän kanssa. Kerholaisten ikähaitari liikkuukin kuuden ja 80 ikävuoden haarukassa.

Erityiskiitoksen Syren antaa kunnalle, joka on järjestänyt kerholle tilat. Vastineeksi kerho on mukana kunnan markkinoinnissa ja erilaisissa tempauksissa.

Syren painottaa yhteistyön mahdollistavan sen, että kynnys kerhoon lähtemiseen on saatu nuorille matalaksi, koska se on maksutonta. Tämän mahdollistaa kuntayhteistyö, mutta myös lahjoitukset, minkä kautta on saatu työkalut ja tarvittavia mopojen osia.

Tällä hetkellä kerhossa on mopoja kunnostamassa 44 mopedeista kiinnostunutta.

- Täällä ei mopoja viritetä, vaan ne rakennetaan alkuperäiseen kuntoon. Omin käsin tehtyjä mopoja myös nuoret kunnioittavat, Syren painottaa.

Hän laskeskelee kymmenen vuoden aikana kunnostetun 200-250 mopedia, eikä vielä ole tarvinnut aloittaa uusintakierrosta.

- Aina jostain löytyy vanha mopedi, usein huonokuntoinenkin, joka kunnostetaan ajopeliksi, kertoo Syren.

Hän kuitenkin korostaa, että kerho ottaa mielellään kaikki vastaan, jotta saadaan menopelit pelastettua käyttökuntoisiksi.

Lauantaina kerho esittäytyy Volttitalon pihassa kymmenvuotisjuhlan merkeissä. Esillä on 75 mopoa, joukossa harvinaisuuksiakin, kuten tandemmopo. Esillä on myös sivutuotteina kunnostettuja sivuvaunumoottoripyöriä ja 10 traktoria sekä mäkiautoja.

Teltassa toimintaa esitellään videotykin avulla ja pihaan on rakennettu myös entisaikainen kylänraitti kioskeineen.

Kerhon ulospäin suuntautuvasta toiminnasta vastaa oheen perustettu Pappamopokerho, joka esittelee toimintaa erilaisissa tapahtumissa vanhan ajan asusteisiin pukeutuneena.

Yhdessä Voltin Fotareitten kanssa tehtyjen seinäkalenterin tuloilla hankittiin viime vuonna Jokisimpukkaan pyörätuolipotilaille kuntoutuslaitos. Nyt nousee kerhon rahoittamana Kirkonkylän ala-asteelle lapsia liikkumaan patistava motoriikkarata.

Kerho laittoi viime vuonna käyntiin myös palvelutalon vanhusten ulkoiluttamisen, mitä on jatkettu haasteperiaatteella. Erityisen hyvän vastaanoton sai Yhteiskoulun 8D:n oppilaat, jotka pyörittivät toimintaa vuodenvaihteessa kaksi kuukautta.

Kerho on rakentanut myös muutamia invalidimopoja, joita luovutetaan tarvitsevien käyttöön huoltosopimuksella.

Jouko Veijonaho

20.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva