Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin kouluissa potkitaan Reilun kaupan jalkapalloja

Kuva: Porin kouluissa potkitaan Reilun kaupan jalkapalloja

Porin kouluissa pelataan nyt Reilun kaupan jalkapalloilla. Liikunta- ja välitunneille ahkeraan käyttöön tulevat punavalkoiset pallot ovat siis eettisesti valmistettuja; lapsityövoimaa ei ole käytetty, tuotteiden alkuperä tunnetaan, ympäristöarvot on huomioitu ja työntekijöille on maksettu kunnon palkkaa.

- Ja kun palloja valmistaville isille ja äideille maksetaan reilu palkka, heillä on varaa päästää lapsensa kouluun. Näin edistämme myös kehitysmaiden lasten mahdollisuuksia koulunkäyntiin ja opiskeluun, Porin kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja, Reilun kaupan kannatusryhmän jäsen Aki Nummelin muistuttaa. 

Pori sai Reilun kaupan kaupungin arvonimen marraskuussa 2008 toisena kaupunkina Suomessa. Silloin Pori sitoutui käyttämään reilun kaupan periaatteilla tuotettuja tuotteita ja edistämään eettisten kriteerien huomioimista hankinnoissaan.

- Koulutuslautakunta teki päätöksen jalkapallojen hankinnasta Reilun kaupan kannatusryhmän aloitteesta. Lautakunta haluaa näin edistää Porin toimintaa Reilun kaupan kaupunkina.

- Koulutoimi hankki kaupunginvaltuuston myötävaikutuksella sata Reilun kaupan jalkapalloa, jotka jaetaan kaikille kouluille. Sittemmin olemme saaneet hankkeeseen mukaan myös vapaa-aikatoimen ja Porin seudun Vihreät ry:n, joten voimme ostaa Reilun kaupan palloja vielä lisääkin, koulutoimenjohtaja Jari-Pekka Leinonen lupaa.

- Syksyn myötä otamme Reilun kaupan arvot esille muissakin kaupungin hallintokunnissa ja muistutamme eettisten arvojen huomioimisesta erilaisissa hankinnoissa, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru summaa.
Kesäkuussa 2007 voimaan tullut uusi hankintalaki mahdollistaakin entistä laajemman eettisten kriteerien käyttämisen julkisissa hankinnoissa. Kilpailutuksessa voi siis käyttää ekologisia ja sosiaalisia kriteereitä, kuten reilun kaupan periaatteiden noudattamista.

Maarit Kautto

18.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva