Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Huumevyyhdin selvittely vaikuttaa koulutyöhön Eurassa

Kiukaisissa paljastunut nuoriin, koululaisiin kohdistuneen huumevyyhdin selvittely toi uudenlaisen avauksen myös koulujen lukuvuoden alkuun.
Siitä huolimatta, että tapahtumat keskittyivät Kiukaisiin, tapaus säväyttää koulunkäyntiä koko Eurassa.

 

- Vaikka kyseessä on ollut aika rajatusti Kiukaisista, kyllä lonkerot varmasti muuallekin Euraan ylettyvät, pohtii Euran yhteiskoulun rehtori ja perusturvalautakunnan puheenjohtaja Aimo Mattila.

Tilannetta on käyty läpi jo opettajain kokouksissa ja johtavien viranhaltioiden kesken, missä keskeiseksi asiaksi on nostettu opettajien ja muiden toimijoiden huomiotason nostaminen.

Jatkoa seuraa ensi viikon torstaina, jolloin kerrotaan ensin tilanteesta ja huumeiden käytöstä opetus- ja sosiaalialojen ammattilaisille. Illalla Kiukaisten yhteiskoulun salissa jatketaan informaatio- ja keskustelutilaisuudella lasten ja nuorten vanhemmille sekä muille kuntalaisille. Molemmissa tilaisuuksissa alustuksen asiasta pitää rikoskomisario Juha Joutsenlahti.

- Toivottavasti saamme poliisin alustuksesta käytön tunnistamisesta tarpeellista tietoa, toivoo Mattila.

Hän painottaa asiaa käytävän läpi myös oppilaiden kanssa molemmissa yhteiskouluissa sekä lukioissa, käymällä asiaa läpi normaalissa opetuksessa esimerkiksi terveystiedossa.

Myös siitä Mattila kertoo alustavasti sovitun Joutsenlahden kanssa, että myös Eurassa järjestetään tarvittaessa informaatio- ja keskustelutilaisuus myös oppilaiden vanhemmille.

Nyt Euraan on jo palkattu määräaikainen sosiaalityöntekijä, joka käy yhdessä poliisin kanssa läpi vyyhden selvittämistä kuulusteluin.

- Asia tullaan käsittelemään myös perusturvalautakunnassa. Akuutti asia on nyt, saada ennaltaehkäisevä työ käyntiin, painottaa lautakunnan puheenjohtaja.

Yhtenä mahdollisuutena Mattila nostaa esiin Eurassa pitkään puhutun koulukuraattorin palkkaamisen.

- Kuraattorin saaminen on ollut haaveena jo pitkään. Työsarkaa riittäisi niin yläasteilla kuin lukioissakin, painottaa Mattila.

Samalla hän painottaa, että Eurasta löytyy yhteistä tahtoa siitä, että asiat pitää saada järjestykseen ja valmiustasoa toimimiseen on jo nyt kouluissa selkeästi nostettu.

Jouko Veijonaho

18.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva