Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Suomifutis väistyy vakiosta

On taas se aika vuodesta, jolloin suomalainen jalkapallo väistyy vakiokupongilta 1 ja tilalle tulevat brittien jalkapallokohteet. Toki suomalaisia kohteita on kakkosvakiossa, mutta taas palataan niin sanotusti juurille. Ensimmäiset brittikohteet ovat aina yllätyksellisiä. Kaiken lisäksi riviltä eivät löydy suurimmat mestarisuosikit, joten taas on hyppy pimeään. Kohteet 1-5 ovat Valioliigaa ja kohteet 6-13 Championshipia eli Mestaruussarjaa. Peliaika päättyy la 15.8. kello 16.55.

 

Aston Villa-Wigan: Villalla on kaksi uutta pelaajaa, mutta neljä lähti. Wiganiin tuli neljä ja lähti kaksi. Silti Villa Park on vaikea paikka ja nyt Villans voi pysyä pitkään kärkitahdissa, mutta ei kärkeen. Silti avausvoiton se ottaa tästä pelistä 1. Blackburn-Manchester City: City on polttanut rahaa hankintoihin (Carlos Tevez, Adebayor, Roque Santa Cruz, Kolo Toure, Gareth Barry) 97 miljoonaa euroa ja enempäänkin olisi abudabilaisella sheikillä ollut varaa. Nyt on siis pakko lähteä vierasvoitosta, ellei manageri Mark Hughes onnistu koko hommaa sähläämään. Katsotaan 2. Bolton-Sunderland: Trottersille tuli neljä uutta ja lähti vain yksi. Mutta onnistuuko Jussi Jääskeläinen vielä pitämään langat käsissä? Manageri Gary Megson on parhaansa antanut. Steve Bruce hankki viisaasti sopivia pelaajia, joten tässä lähdetään varovasti tasapelistä X.

Portsmouth-Fulham: Pompey hankki pari ilmaista pelaajaa ja myi kolme parastaan, joten nyt tuntuu kuin manageri Paul Hart olisi Fratton Parkilla pelkkä jojo. Roy Hodgson voi onnistua vielä tällä kaudella viemään ryhmän keskikastiin, mutta sitten loppuvat hänen eväänsä. Tasainen peli tulossa ja jos Royn ryhmä hyökkää edes pari kertaa, se jopa voittaa 2. Stoke-Burnley: kotietu on kova, vaikka nousijalla onkin kova into. Tony Bulls on kotona hyvä manageri ja nousija Owen Doyle hankki kolme kallista vahvistusta. Silti kotivoitto, jonka halukkaat tietenkin varmistaa 1. Wolverhampton-West Ham: Wolves hankki peräti viisi keskinkertaisuutta, siksi liigasta tulee taas vaikea. Nyt jos koskaan on kausi, jolloin Cianfranco Zolan ryhmän pitää onnistua jopa vieraissa ja nyt se tulee 2.
Blackpool-Cardiff City: vaikka kotietu on Championshipissä kova, niin nyt vierailija on jopa suuri nousijasuosikki. Palataan tämän sarjatason muutoksiin enemmän tulevissa vihjeissä, mutta todetaan, että vieras aloitti 4-0 voitolla, joten merkki sille ei ole huono 2. Bristol City-Crystal Palace: liki joka vuosi Palace on jopa nousijasuosikki, mutta joulun tienoilla notkahtaa. Nyt käy kylmät ehkä jo tässä, mutta City menetti pari syömähammasta, joten varoa voi 1. Ipswich-Leicester City: vaikka Town pelasi avauspelin tasan, niin – uskokaa tai älkää – se on jopa nousijasuosikki 1.

Nottingham-West Bromwich: N’ham on satsannut rajusti ja WBA putosi Valioliigasta. Silti vieras on hyvä ryhmä, mutta kotietu painaa, joten tasapelistä lähtö X. Peterborough-Sheffield Wednesday: Sir Alexin poika, Darren Ferguson, on saanut nousijat iskuun ja kotiyleisö voi olla keskiviikkopojille yllätys 1. Sheffield United-Watford: molemmat aloittivat tasapelillä ja sellainen on lähellä nytkin X. Swansea-Middlesbrough: kotiryhmästä puuttuvat nyt manageri Roberto Martinez sekä ykköstykki Jason Scotland. Se voi näkyä paljon, mutta mikä on perinteisen Valioliigajoukkue Boron iskukyky? Nousu ei ole helppo tehtävä ja Borolla on alla jo maaliton tasapeli. Nyt voi voittoputki helähtää auki, vaikka vaikea peli 2.
Viikon perusriviksi tuli seuraava: 12X, 212, 211, X1X2.

64 sarakkeen järjestelmässä huomioidaan alkukierrosten tasaisuus, joten vaihtoehdot alkuun kohteeseen 3 (1), Kohteeseen 4 (X), kohteeseen 8 (X), kohteeseen 10 (2), kohteeseen 12 (1) ja kohteeseen 13 (X).

Jarmo Liuhala

13.8.2009 08:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva