Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Amatöörien puuhastelua

Yleisurheilun MM-kisojen alkamiseen on enää runsas viikko. Varmuudella vielä ennen näitä kisoja ehtii tapahtua merkittäviäkin muutoksia, sillä huippuunsa viritetty urheilija saattaa loukkaantua jopa varsin vaarattomissa tilanteissa. Meille suomalaisille palaa muistoihin Jukka Keskisalon juoksu päin estettä ennen Pekingin olympiakisoja, jotka niin sanotun puujalan takia jäivät sitten kokonaan Jukalta kilpailumielessä käymättä.

 

Mutta kovin yrittävät kaikki maat sitten tutkia urheilijansa niin, että Berliinissä olisi vain puhtaita urheilijoita. Monet maat ovat kuitenkin vielä testaamisessa puuhastelun asteella. Jamaikalaiset ilmoittivat, että peräti viisi juoksijaa oli maan mestaruuskisojen aikana kärähtänyt aineesta, joka ei Wadan listoilla edes ole. Aineen nimi on metyyliksantiini, jota on nenäsuihkeissa.

Suomalaisen ajatusmaailman mukaan kaikki sellainen mikä ei ole nimenomaan kiellettyä on sallittua. Siitähän politiikassakin olemme saaneet nähdä valloittavia esimerkkejä!

Mutta jamaikalaiset menivät tutkimaan Suomessa silloin kilpailleen pikajuoksija Sheri-Ann Brooksin B-näytteen ilman, että urheilija itse oli paikalla. Se taas on Wadan sääntöjen mukaan täysin väärin sammutettu, joten Brooks juoksee Berliinissä. Maanantaina kaikki viisi olivat pois Berliinistä, tiistaina kaikki kelvollisia kilpailemaan, joten ihan mieleen tulee lahjustenkin kanssa puuhastelu.
Onko 5000 euroa lahjus poliitikolle, vai onko raja jo 2500 eurossa? Oli miten oli – molemmat summat ovat suuria eläkeläisten silmin katsottuna ja kyllä saaja ne muistaa, vaikka tuo muisti erittäin paljon tuntuu pätkivän. Se on vaan pelkästään kallimaista toimintaa!
Mikäli muuten Jamaikassa tulee vielä doping-käryjä, niin paikalle kannattaa kutsua alan asiantuntija Kaisa Varis.

Ei tule laillisia käryjä tämän jälkeen.


Taisi tulla ongelma
P FC PoPalla on edelleen saumat jopa suoraan nousuun jalkapallon Veikkausliigaan, mutta homma mutkistui melkoisesti keskiviikkona Vaasan Hietalahdessa pelatussa ottelussa FC Kiistoa vastaan. Ehkä maalivahti Lauri Pirhosen saama kahden ottelun pelikielto ei vielä ole ratkaiseva niitti, mutta nyt näyttää sitten kahdesta seuraavasta ottelusta puuttuvan kakkosmaalivahti.
Toki FC PoPan ykkösmaalivahdiksi nousi nyt Peter Huuhka, mutta se ei vielä ongelmaa ratkaise, sillä Huuhkan pelikokemus on Ykkösessä tällä kaudella erittäin vähäinen ja silti tarvitaan se toinen maalivahti kahteen seuraavaan peliin, jotka ovat sarjasijoituksen kannalta jopa äärettömän tärkeät, mikäli siellä kärkipäässä ja nousukahinoissa halutaan pysyä..

Nimittäin ensi sunnuntaina FC PoPa pelaa Ykkösen vieras- ja vakiokierrokselle kuuluvan ottelun sarjakärki FC Viikinkejä vastaan Helsingissä. Nyt ero Viikinkeihin on kahdeksan pistettä, mutta porilaisilla on ottelu vähemmän pelattuna, joten voitolla ero kärkeen kapenisi viiteen pisteeseen – ja edelleen olisi se yksi sarjaottelu vähemmän pelattuna.

FC PoPan Helsingin matkan jälkeinen vierasottelu on sitten seuraavan viikon sunnuntaina, eikä sitä ihan takapihalla pelata, vaan edessä on matka Tornioon TP-47:n vieraaksi.

Jotenkin on sellainen tunne, että FC PoPan presidentti (William de Mattian antama titteli) Antti Sumialan puhelin sekä tuntosarvet ovat käyneet eilisien mittaan korkeilla kierroksilla. De Mattia ei muuten Vaasan ottelussa pelannut. Melko tärkeä mies oli sivussa siitä ottelusta.

Mutta onhan jalkapallon siirtoikkuna nyt Suomessakin auki. Voi olla helmiä liikenteessä?


Pesä Ysit kahdesti Porissa
Kun Porin Pesäkarhut menetti naisten Superin ensimmäisen jakson Ylihärmän Pesis-Junkkareita vastaan, niin samalla taisi varmistua lopullisesti se, että sunnuntaina runkosarjan viimeisellä kierroksella Poriin tuleva Lappeenrannan Pesä Ysit tekee lyhyen ajan sisään toisen Porin matkan perään – nimittäin ensi keskiviikkona.

Sunnuntain runkosarjan viimeisellä kierroksella nyt neljännellä sijalla olevien Pesäkarhujen ainoa sauma nousta kolmannelle sijalle on se, että se ensinnäkin voittaa kokonaan Lappeenrannan kolmen pisteen voitolla ja samalla kierroksella Seinäjoen PeTo-Jussit häviäisi puhtaasti kotonaan 0-2 Viinijärven Urheilijoille.

Vain näin käyden Pesäkarhut nousisi runkosarjan jälkeen tasapisteisiin PeTo-Jussien kanssa ja nousisi kolmanneksi useampien runkosarjan kolmen pisteen voittojensa ansiosta. Tähän ei kannata tuudittautua, sillä Viinijärven sijoitus on varmuudella seitsemäs.
Sikäli viimeisellä kierroksella riittää mielenkiintoa, että mikäli Oulu voittaisi vieraissa Lapuan, niin se olisikin Pesäkarhujen ensi keskiviikon kotivastustaja – toki sillä edellytyksellä, että Oulu saa Lapualta kaksi pistettä, eikä Pesä Ysit Porista ainuttakaan. Mutta samalla Lapua päästäisi kotiottelunsa voittavan Seinäjoen sarjataulukossa toiseksi, joten tähän virheeseen ei Virkiä tuskin sunnuntaina sorru.

Eli Pesä Ysit nähdään Porissa kahdesti nopeaan tahtiin. Jyväskylä saa vastaansa Rauman Feran puolivälierissä, Lapua saa kotiinsa Viinijärven, Seinäjoki saa kotiinsa Oulun ja Pori Lappeenrannan. Toki homma ehtii vielä hovissa muuttua, mutta tuskin niin hyvää asianajajaa löytyy mistään?

 

Kolmella voitolla eteenpäin
Naisten Superin puolivälieristä pääsee välieriin kolmella voitolla. Ensin pelataan siis paremmin sijoittuneen kotikentällä ja sitten ensi viikon lauantaina heikommin sijoittuneen kotiottelu. Se kolmas voitto onkin sitten mahdollista ottaa jo sunnuntaina 16. elokuuta kotona.

Välierässä runkosarjassa paremmin sijoittunut saa ensin kotiottelun sunnuntaina 23. elokuuta ja finaaliin tarvitaan kolme voittoa, jotka sitten aloitetaan jälleen runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotona. Näillä näkymin Jyväskylä on siis vahvoilla, mutta sieltä takaa mestariksi nousevan pitää kuitenkin voittaa kaikki vastustajat kolme kertaa ennekuin mestaruus heltiää.

Vielä hieman tulee paluu takaisin Ylihärmän otteluun. Kotijoukkue voitti ensi jakson 4-1, hävisi toisen jakson peräti 0-14 ja supervuoron 0-4. Jo oli kummallinen peli, eikä tulos muutu, vaikka todetaan, että Hanna Hirvikoski löi saldona 5/2, Heidi Kuusisto 3+0, Niina Luomanen 2+0 ja Niina Koivunen 2+0.

Pesäkarhujen parhaana palkittiin lukkari Luomanen.


Mahdollista on ollut
IP-V ja UP-V pelasivat eilen miesten Ykkösen runkosarjan 19. kierroksen ottelunsa Imatralla kentällä, jonka osoite on Tietäjänkatu 4. Sen verran tässä vaiheessa meikäläisessäkin on tietäjän vikaa, että jo Ulvilan Pesä-Veikot on voittanut eilen Imatran Pallo-Veikot molemmilla jaksoilla, niin pitkän kotimatkan kohti Ulvilaa on matkustanut ensi kaudella miesten Superissa pelaava joukkue.

Vaikka Ykkösen runkosarjaa on vielä eilisenkin jälkeen pelaamatta kolme täyttä kierrosta, niin Ulvilan nousu olisi kolmen pisteen voitolla jo varmistunut. Mutta turha mennä asioiden edelle, sillä Imatra ei ole helppo vieraspaikka ja kävi eilen miten kävin, niin myös Imatra jatkaa taistelua ensi kauden Superpaikasta.

Tosin jatkaa hieman pitemmän kaavan mukaisesti ylempien pudotuspelien kautta. Toisena sarjassa tällä hetkellä oleva Jyväskylän Kiri on myös eilen pelannut ottelun kotonaan Alajärven Ankkureita vastaan. Voittamalla kolmen pisteen voitolla Kiri nousisi neljän pisteen päähän UP-V:sta – siis Ulvilan mahdollisen pisteettömän eilisen jälkeen, mutta silti ottelun enemmän pelanneena.

Kaiken tämän jossittelun mahdollisti keskiviikkona Kankaanpään Maila, joka meni ja hävisi kotona Ylistarolle jaksoin 1-2.
Mutta ei jossitella liikaa, ettei pää turpoa. Se nyt ainakin on varma, että Ulvilan nousumahdollisuudet olivat ja ovat edelleen hyvät. Ellei kolme pistettä tullut eilen, niin jäljellä on vielä mahdollisuus hankkia tarvittavat pisteet kolmesta ottelusta: Haapajärvi (v), Kankaanpää (k 14.8.) ja Kempele (v). Voi myös olla, ettei tarvita enää sarjapistettäkään suoraan nousuun.
Pitää muistaa, ettei myös Kiri eikä Kankaanpää saa narahtaa lopuissa otteluissaan!
Eikö olekin mielenkiintoista, kun hommaa pohtii etukäteen?


Viikonlopun antia
Lappeenrannassa käydään viikonvaihteessa Kuninkuusravit. Toivottavasti ovat saaneet siirrettyä kaikki Helsingin Jätkäsaareen kuskatut Bajamajat ajoissa Saimaan rannalle, sillä luultavasti raveissa nämä kusiputkat ovat melko paljon tärkeämmät kuin Madonnan konsertissa, joka paikallisten sanonnan mukaan pidettiin Helsingissä eilen ”keskellä ei mitään”.

Mutta pakko oli järjestää, vaikka esimerkiksi Porissa olisivat kaikki paikat olleet jo valmiina – kaiken lisäksi keskellä kauneinta kaupunkia!

Huomenna Porissa pelataan naisten liigan jalkapallo-ottelu NiceF-TPS stadionilla kello 13 alkaen ja sen jälkeen liiga pitää pitkän tauon, koska naisten EM-lopputurnaus pelataan Suomessa.

Huomenna kello 15 nähdään Friitalan pesäpallokentällä ammattinyrkkeilyä. Tapahtuma alkaa kello 15 ja se on todella harvinainen tilaisuus, sillä ulkoilmassa ammattinyrkkeilyä on viimeksi Suomessa nähty 14 vuotta takaperin. Suomen kovin iskijä on Kankaanpään Janne Katajisto, joka kohtaa debyytissään venäläisen Igor Evsejevin. Katajiston managerina toimii Pedro Koskimies ja tallina toimii Caramelito Promotions. Tervemenoa kaikki, hyvät nyrkkeilyn ystävät, Ulvilaan.

Pesäkarhut pelaa sunnuntaina kello 18 kotiottelun naisten Superissa Lappeenrantaa vastaan runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa. Ulvilan Pesä-Veikot poikkeaa sunnuntaina kaunistelemaan nousuaan miesten Superiin Haapajärvellä.

Miesten jalkapallon Ykkösessä FC Viikingit kohtaa sunnuntaina kotonaan FC PoPan tärkeässä vakiokierroksen ottelussa ja FC Hongan farmiseura Pallohonka isännöi Espoossa FC Jazz Junioreita jalkapallon miesten Kakkosessa.

Ja maailmalla tapahtuu, joten pitäkää silmät auki, sillä koululaistenkin kesälomat loppuvat alkuviikolla.

Jarmo Liuhala

7.8.2009 09:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva