Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori kurottaa kohti uutta lukuvuotta

Kuva: Pori kurottaa kohti uutta lukuvuotta

Koulutoimenjohtaja Jari Leinonen: Lasten hyvinvointi ja neljän lukion malli kuuluvat tulevan lukuvuoden suurimpiin haasteisiin

Porin koulutoimenjohtaja Jari Leinonen katsoo kohti alkavaa lukuvuotta kohtuullisen luottavaisin mielin. Kahden-kolmen vuoden takaiset rajut supistukset ovat takanapäin. Syksyllä 2008 supistusvuosien leikkauksia pystyttiin purkamaan, ja nyt porilaiskoulujen resurssit ovat opetuksen käynnistyessä viime vuoden tasolla.

- Isoja yleisiä asioita Porin koulutoimelle ovat muun muassa Noormarkun liittyminen osaksi meitä sekä erityisopetuksen lainsäädännön tuomat muutokset, Leinonen aloittaa.

Lasten terveydellinen hyvinvointi on noussut ala-asteilla yhä merkittävämmäksi ongelmaksi. Terveyttä tukee Porin seudun kunnissa HYVIS-hanke, jonka avulla 3. ja 4. luokkalaisten liikuntatuntien määrä lisääntyy tänä vuonna. - Pyrimme myös lisäämään koulukohtaisia suunnitelmia liikunnan edistämiseksi, Leinonen jatkaa.

Yläasteilla ajankohtaisin haaste on oppilaiden ohjaustoiminnan kehittäminen. Oppimishankaluuksien kanssa painiskeleville oppilaille on luvassa niin sanottuja läksypiirejä, jotka mahdollistavat henkilökohtaisemman ohjauksen.

- Neljän lukion malliin siirtyminen on yksi haasteistamme. Urheilulukion koulutus siirtyy PSYL:iin, ja meidän tehtävämme on vastata siitä, että integroituminen sujuu mahdollisimman hyvin.

Heikentyneen kerhotoiminnan elvyttäminen on yksi tämän vuoden painopisteistä koulutoimessa. Parannusta on luvassa, sillä kuusitoista yhdistystä ja seuraa on ilmoittautunut halukkaiksi vetämään kerhoja kouluissa. - Kerhotoiminta tukee lasten vapaa-ajan mielekästä täyttämistä ja edistää liikuntaa, Jari Leinonen korostaa.

Porin koulut tuntevat huolta ilmassa leijuvasta uhasta, jonka toteutuessa opetustuntien määrä vähenisi vuoden 2010 alussa. Jari Leinosen mukaan ei kannata kuitenkaan murehtia ennen kuin on murehtimisen aika.

- Kysymysmerkkejä budjettiin aiheuttavat Noormarkun liittyminen osaksi koulutointa, tukipalvelujen siirtyminen liikelaitokselle sekä päivähoidon mahdollinen siirtyminen koulutoimeen. Nämä saattavat aiheuttaa yllättäviä menoja, joiden seurauksena supistuksia tarvittaisiin, Leinonen kertoo.

Oppimateriaalien ja luokkakokojen osalta Porin tilanne on Leinosen mukaan siedettävä. Koulutoimenjohtaja rauhoittelee kouluja, jotka näkevät tulevaisuudessa huolia, mutta painottaa samalla, että päättäjien on pidettävä koulu mielessä hankalassakin taloustilanteessa.

- Emme ole pyytämässä mitään lisää, mutta ei ole myöskään paljon mitään, mistä nipistää. Pienetkin yllätykset ovat meille merkittäviä, kun joka euro lasketaan. Henki on kuitenkin se, että valtakunnassa on toistaiseksi kaikki hyvin, Leinonen summaa.

Mikko I. Elo

6.8.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva