Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin ammattiopistossa vielä yksi haku avoinna

Peruskoulujen ja lukioiden ohella ammatillisen koulutuksen opinahjot aukeavat Porissa ensi viikolla. Ammattiopiston uudet opiskelijat aloittavat koulunsa maanantaina ja jatkavat tiistaina. Porin Ammattiopiston opiskelupaikkoja ollaan parhaimmillaan täyttämässä perjantaina päättyneen täydennyshaun hakijoilla.

 

Täydennyshaussa oli jaossa paikkoja useilta aloilta, sekä peruskoulutukseen että yo-pohjaiseen koulutukseen. Porin ammattiopiston tekniikan ja liikenteen alan koulutussihteeri Kaija Ämtö kertoo haun keränneen vielä hyvin hakijoita.

- Tarjolla ei ollut enää kauheasti paikkoja. Täydennyshakua on jo monena vuonna hyödynnetty hyvin ja olemme saaneet useita hakijoita, kertoo Ämtö.

Hänen mukaansa joillakin aloilla saattoi olla jäljellä enää yksi tai kaksi paikkaa, toisilla useampia. Ämtön mukaan täydennyshaku täyttää saatavilla olevat oppilaspaikat yleensä hyvin, eikä vapaita paikkoja jää.

Ammatillisen koulutuksen suosio on jo useampana vuonna ollut noususuhdanteista. Toisen asteen koulutukseen haki tänä keväänä yhteensä 95 577 hakijaa, joista 62 267 ammatilliseen koulutukseen. Ammatilliseen koulutukseen hakeneista vain 73 prosenttia saa koulutuspaikan, kun lukioon saa paikan yli 90 prosenttia hakijoista.

Ämtön mukaan myös Porin ammattiopistoon hakeneiden määrä nousi viime vuodesta, vaikka virallisia tilastoja ei vielä ole saatavilla.

Porin ammattiopiston aloituspaikat pysyttelivät viimevuotisissa lukemissa.

- Joillain aloilla saattoi paikkamäärä nousta ja joillain vähentyä muutamalla. Se riippuu täysin alasta ja vuosittaisesta hakijamäärästä, kertoo Ämtö.


Mikäli opiskelupaikkaa ei vielä ole plakkarissa, toivo ei ole täysin menetetty. Porin Ammattiopiston liiketalouden alan koulutussihteeri Satu Rehnberg kertoo liiketalouden yo-pohjaisen perustutkinnon talous- ja toimistopalvelujen koulutusohjelman haun olevan vielä avoinna. Muille aloille haku on jo päättynyt ja tulokset julkistetaan aikaisintaan ensi maanantaina.

- Haettavana oleva koulutus vaatii pohjalle yo-tutkinnon. Tarjolla on vielä muutamia paikkoja, joita täytetään parhaillaan. Mikäli paikkoja on vapaana, haku on periaatteessa avoinna vaikka koulu olisikin jo alkanut. Jos ei vielä ole paikkaa, kannattaa ehdottomasti kysellä, kannustaa Rehnberg.

Tuomas Bärlund

5.8.2009 08:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva