Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pihlavan asukastuvalla pula työntekijöistä

Kuva: Pihlavan asukastuvalla pula työntekijöistä

Pihlavan asukastupa on taas avattu loman jälkeen, ja ovi käykin taajaan. Monella tulijalla on mukana kannu, johon on tarkoitus ostaa kotiin vietäväksi päivän keittoa. Vaan eipä ostetakaan. Lähiötyöntekijä Raija Rosnell ei ole saanut pyytämiään työntekijöitä työvoimatoimistosta.

Asukastupa saa työllistää ns. tukikelpoisia työttömiä.

– Voimme ottaa kolme työntekijää keittiöön ja yhden ompeluun, mutta toistaiseksi on tiedossa vain yksi kokkikokelas, joka tulee näyttäytymään ensi maanantaina.

Raija Rosnellia ihmetyttää tilanne, koska hän vei jo toukokuussa työvoimatoimistoon ilmoituksen, että työntekijöitä tarvittaisiin elokuun alussa.

Valtion työllistämisehdot kummastuttavat nekin. Raija Rosnellin mukaan työhön halukkaita kyllä olisi, mutta vaatimus 500 päivän yhtäjaksoisesta työttömyydestä karsii joukkoa. Jos välissä on pienikin työjakso, työllistämisen ehto menetetään.
Kun työntekijä sitten saadaan, hänen työskentelynsä riippuu tukikelpoisen ajan pituudesta, ja sitä voi olla jäljellä enää vain kaksi viikkoa tai kaksi kuukautta, mutta enimmillään kaksi vuotta.

Asukastuvan lopettamistakin pelättiin taannoin, mutta apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen on luvannut, että tupaa ei suljeta.
Sitten kannettiin huolta, että paikka pitää sulkea aina kahdeksi viikoksi, kun Raija Rosnell viettää osa-aikaeläkkeensä eläkejaksoa, mutta onneksi hänelle on saatu sijainen.

Asukastuvalla toivotaan, että työntekijät löytyvät pikaisesti, koska pitkään jatkuessaan epävarmuus syö asiakkaiden luottamusta.
– Kun toimintaan tulee paussi, ihmiset saattavat miettiä, kannattaako sinne lähteä...

Kun henkilökuntaa saadaan, valmistetaan taas ruokaa pari kertaa viikossa ja leivotaan pullaa ja sämpylää myyntiin. Myös kahvia on myynnissä. Ompelija tarjoaa lähinnä korjausompelupalveluja.

Asukastupa on auki maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaina kello 8–14.30. Muuten ollaan auki sopimuksen mukaan. Tuvassa pidetään paljon kokouksia.

 Asukastupa on monelle pihlavalaiselle kuin toinen olohuone. Kuukaudessa kertyy keskimäärin 3 000 käyntiä.

Pihlavassa on kaksi kaljakuppilaa mutta ei kahviloita. Asukastuvalla voi tavata muita, vaihtaa kuulumisia tai puhella vakavamminkin. Siellä voi myös lukea päivän lehtiä tai pistäytyä netissä.

– Sosiaalinen puoli on tässä toiminnassa hyvin tärkeä asia. On hyvä että on olemassa paikka mihin mennä, ettei tarvitse jäädä yksin neljän seinän sisälle.

Heli Kokko

6.8.2009 08:57

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva