Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Millai meni??

Kuva: Millai meni??

Just stää kyssyy ny moni näist suvisist meininkeist ja vastauksii o nii mont ko vastaajaaki. No ei kai mittää valittamist se kummemmi, jos lukkee noist paikallisist merijoist. Aviisit oikee hehkuttiki et kyl ränttäs käyr Poris. Sanotaa ny vaik Suami Arenas, jatzeil taik ny vaik mennee viiko vaihtee metallimiäste konsertis ja et ny sit tuli Kirjuri arenaki testattuu tommosel suurel kahjal. Ei silti lainka passaa unhottaa tota Rauma pitsiviikkooka näist funteeraamisist.

Suami Arenal oli kaikil meil jottai trahteerattavvaa ja tuntu väkkee piisaavanki. Minnuu kiinnosti se vanhai ihmiste tulevaisuure visio, ninko fiinisti pruukataa sannoo. Totkai ko itteki o just tos paikas siin porukas ko ny aunioittaa et mahtaak ennää hoitajii piisatakkaa. Kyl siin panelis asjoist pauhattii montaa sorttii. Se näti nuare lähihoitaja olsi tykänny enemmä antava torellissii esimerkkei vanhuste nykymenost, ko vissii kyl tiäsi. Kaupunkitirehtööri klaaras hyvi oma ossuutes ja selliitti millai meil tääl o jokusii asjoit paremminki ko muil. Rahast ne nämäki hommat vaa tuntu oleva kii vaikkei sais.!

Oma apu paras apu kuuluu tuttu termi ja stää käski Aira Samuliini ittekunki jo hyvis ajjoi kohraltas aunioittee. Sillai se onki hyvä munki miälestäni.

Kumminki ison hualen pirä ikäimmeiste kampraatipullaa, liia paljo ne joutuu ollee ilma selskappii.

Jatzeil tuli vaa ninko piipahrettuu vois kai sannoo, mut pääkonserttii sentää kuulusteltii piänest paatist käsi, korvat hörölläs ja silmät selläälläs ja tunnelmaa se seki ja tua, nii halpaa. Taik olik sittenkä ainaka niitte knöösei miälest, jokka piänil puhalletuil muavipaateillas polskutteli sakil vastaa sit mee kottii prötkötelles ja irvas meit luanno saastuttamisest. No hyvvää kait ne meinas vaik ei silti, eik se pulloi ja purkkei jokkee paiskominenki ol luantoo vastaa? Joki toi muute ehtoisi!p musiki hyvi tän meil astikka. Ei siit mittää selliittäny, mut silti mukavalt tuntu ol juanes fölis.

Raumal oltii ja totkai ninko monen vuan pitsiviikol ennenki. Oli nätti päivä ja hyvväi kampraatei kans siäl sit vahrattii ja kuulusteltii sikäläiste murremaakareitte Hannu ja Tapio lystipittoo yhres nätis pihas. Noli ne raumalaiset avannu fiinei trekoleittes portit ja kahja sai men kattelee ja vaik tekkee afääreit niitte pihakirppiksil. Määki löysi yhre vekkari ja erikoise klasise tuhkakupi, joit mu hotteissani o jo usseempi sata. Sais ny vaa ne jonnekki näytil et muukki pääsis ihhailee niit. Kyl se aika ja plassi viäl joskus tullee. Kallikraaffi, jonka kans ole hyvvää pruhjuu löysi siält ja vanhoi ja fiinei enttiste aikai hautajaiskutsui ja haikaili, et jos vois vaik niit hyäryntää viäl joskus iha!p oikeesti.Oikee kivvaa mukuloil oorneerattu konserttii kuulusteltii siäl Rauma kommeel toril ja. Käytii syämäs yhres kellaris ja kaffeel parriinki otteesee. Hattuu nosta fiksul Raumal…

Ja sit viäl takas Porrii ja niihi metallimiähii, jokka rymsteeras tääl, hyväs miäles meinaa. Pori sai näyttää, mihi me oikee pystytää ja trahteerattaa vaik kymmenii tuhansii mustii roikkeihi kläärättyy viarast viimittee pääl. Mitäny hiukka jonot pakkas vennuu pitkiks ja joku housuski taisi jo siin!p rytäkäs kastel. Soitto soi niät liki trönöttävil faneil taisi sualekki kääntyy väärippuali ninko aikanas muista meil käynee siäl töttöröpäitte suures kaalas alumiinihallis Karjarannas. Ny sai maat iha omas sänkysäs ja kuulustel stää melkost pauhuu ja jytinää Arenalt. Ei hassumpaa, ei hassumpaa…

Mukulai mukulakki oli ollu siäl jossai kerräämäs pulloi ja tölkkei. Kottoo lähteis oli hamstrattu!p kymmene suurt muavikassii ja sit oli hälytetty pia lissää ja äitis oli viäny säki, konnei ennää kassei ollu. Melkone tili oli sit kimppaa tehty ja ny ollaa menos stää Linnamäel kuluttaa. Kukkaa ei ny kiäl eikä käske, ko o valla iha ommaa rahhaa. Niät ei mittää valittamist kai….

Ulla Leino 

 

31.7.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva