Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Reininlaakso tarjoaa huimia näkymiä

Kuva: Reininlaakso tarjoaa huimia näkymiä

Matkalainen saapuu Rein-joen laaksoon Saksan länsiosiin, pieneen Sankt Goarshausenin kaupunkiin. Matkan pääkohteena on alavalla rantakaistaleella sijaitsevan kaupungin ylle 130 metrin korkeuteen kohoava Lorelein kallio. Siellä järjestetään kolmas Magic Circle Festival, yhdysvaltalaisen Manowar-yhtyeen itse organisoima musiikkitapahtuma, jossa bändin eri puolilta maailmaa saapuvat fanit kohtaavat.

Festivaalin uusi sijainti tarjoaa matkalaiselle musiikillisten ja sosiaalisten nautintojen lisäksi henkeäsalpaavia maisemia ja palan Reininmaan historiaa. Viiniviljelmien hallitsemat, muinaisten linnojen koristamat, jyrkästi kohoavat jokirannat nostattavat seudun tunnelman visuaalisesti huimiin ulottuvuuksiin.

1 500 asukkaan Sankt Goarshausen ja 4 000 asukkaan Sankt Goar muodostavat Rein-joen molemmin puolin levittäytyvän kaksoiskaupungin. Kaupungit elävät turismista ja viininviljelystä. Ensin mainitussa elinkeinossa kova kilpailu on yhteistyön sijaan eristänyt kumppanuksia toisistaan, ja kaupunkeja yhdistävän sillan rakentaminen on jäänyt haaveeksi.

Turismista huolimatta englannin kielen taito ei ole itsesäänselvyys alueen majoitus- ja ravintolapalvelujen harjoittajien keskuudessa. Suomi-Saksa-Suomi -sanakirja saattaa tulla tarpeeseen ruokalistaa lukiessa, ellei mielen- tai vatsanlaatu suosi kulinaristisia yllätyksiä. Ravintolatarjontaa löytyy varsinkin Sankt Goarin puolelta moneen makuun.

Halpalentoyhtiö Ryanairia suosiva matkustaja ilahtuu havaitessaan, että Frankfurt-Hahnin lentoasemalta on Sankt Goarshauseniin ja Loreleihin vaivainen 45 kilometrin matka. Julkisilla kulkuneuvoilla taipaleeseen saattaa kuitenkin kulua jopa kolme tuntia. Syynä tähän on se, että pienten kaupunkien reunustamalla Rein-joen osuudella on yli sadan kilometrin etäisyys kahden lähimmän sillan välillä.

Kätevimmäksi ja vähintään neljän hengen porukalla kuljettaessa jopa edullisimmaksi ratkaisuksi osoittautuu taksikyyti lentoasemalta Sankt Goariin, jossa on mukava hypätä kapean joen yli iltamyöhään asti liikennöivään lauttaan ja lipua tunnelmallisesti Reinin itäpuolelle, jossa Sankt Goarshausen ja Lorelei sijaitsevat.

Toinen mutkikkaampi matkaosuus on Sankt Goarshausenin ja Lorelein välinen muutaman kilometrin taival, jolla on korkeuseroa lähes 150 metriä. Bussit eivät kulje kuin päivisin ja takseja on festivaaliaikana saatavilla vain kourallinen, mutta ei hätää: viehättävä kävelypolku kiemurtelee yöaikaan Loreleista palaavan onneksi alamäkeen. Taskulamppu tulee tosin tarpeeseen, sillä epäsäännöllisten rappuosuuksien kompurointi pilkkopimeässä on riskialtista touhua.

Matkalainen kohtaa saksalaisen ystävänsä, joka on saapunut festivaalille muutaman sadan kilometrin päästä. - En tiennytkään, että kotimaassani on näin kaunista, ystävä huokaisee. Suomen tasaisesta Porista Reininlaaksoon saapunut ei voi muuta kuin yhtyä äimistelyyn.

Mikko I. Elo

30.7.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva