Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Not only jazz - sivu päivystävän poliitikon päiväkirjasta

Kuva: Not only jazz - sivu päivystävän poliitikon päiväkirjasta

Uutispalstojen kestoaiheet on kulutettu tältä kesältä. Kesä, loma, KEVA, vaalirahoitus, NovaGroup jne. ovat saaneet palstatilaa yllin kyllin. Itse asiassa olen jäänyt Kuntien Eläkevakuutuksen osalta odottelemaan valtuuskunnan syyskokousta, jolloin saataneen hallitukselta lisäselvityksiä ihan kasvokkain. Kestoaiheiden sijaan tarjoan muutaman sivun viime viikon ”päiväkirjastani”.

14.7.2009
Ensimmäinen Areenapäivä aukeaa helteisenä. Ensimmäinen keskustelu alkaa Posekin tiloissa Suomi Areena pihalla teemalla Alueellistamisen aallokossa: kuka hyötyy, kuka voittaa?


Keskustelu on mielenkiintoinen ja värikäs kiitos Susanna Päivärinnan, mutta mitään valmista tai uutta kuulijat eivät valitettavasti saa. Päällimmäisenä ajatuksena jää ilmoille kysymys alueellistamisen tarkoituksenmukaisuudesta ja hintalapusta. Itse kannatan alueellistamista siten, että alueilla jo olevaa osaamista ja infraa vahvistetaan alueellistamispäätösten kautta.


Posekista riennän kaupungintalolle. Kirjastohuoneeseen on katettu kahvia ja pientä purtavaa Areenan panelisteille. Vieraiden kanssa keskustelemaan on värvätty meitä kaupunginhallituksen edustajia. Joku keksi meille nimenkin, sillä kahvilavastaava ei kaikkia miellyttänyt. Päiväni ”päivystävänä poliitikkona” ovat alkamassa!


Illansuussa osallistun vielä Satakunta unelmaa- foorumiin (SUF), jossa pohditaan rohkeutta välittää. Keskustelu jämähtää pitkäksi aikaa erityisesti pohdintaan siitä, miten vanhemmat ylipäätään välittävät lapsistaan ja suhtautuvat perheeseen yhä vaativamman työelämän pyörteissä. Jään kaipaamaan laajempaa yhteiskunnallista keskustelua nimenomaan yhteisöllisyyden ja yksilöllisyyden välillä. Lopun iltaa vietän Suomen Kuluttajaliiton edustajien kanssa.

15.7.2009
Aurinko jaksaa hymyillä ja edessä on ehkä mielenkiintoisin päivä. Riennän Yliopistokeskukseen kuulemaan Aikuiskoulutuslakiuudistuksista työelämän tarpeisiinko- keskustelua. Teema kiinnostaa ammatillisestikin ja jään pohtimaan keskustelun antia opettajan silmin. Työelämän rooli kouluttajana korostuu, mutta miten jatkossa suhtaudutaan opettajien osaamiseen?


Keskustelussa Ikuisen poudan maa- Suomi brändi 2020 kuullaan mm. presidentti Ahtisaareen ajatuksia Suomi- brändistä. Tilaisuus täyttää Suomi Areena- pihan jo hyvissä ajoin ennen alkuaan ja osa innokkaista kuulijoista ohjataan jazzkadun screenin äärelle. Keskustelu on äärimmäisen mielenkiintoinen ja suomalaisten luotettavasta kädenpuristuksesta voimme olla ylpeitä jatkossakin. Innovatiivisuus, fanaattisuus ja luova hulluus ovat sen sijaan asioita, joissa kehittämisen varaa löytyy.


Kävelen ruuhkaisen ja eloisan kävelykadun läpi Promenadikeskukseen Ulkoministeriön Yes We Can- tilaisuuteen, jossa ulkoministeri Stubb ja kolme ulkomaista toimittajaa pohtivat mm. EU:n johtoa. Financial Times- lehden apulaispäätoimittaja Quentin Peelin mukaan hyvä kompromissiehdokas EU-presidentiksi voisi olla rauhallisuuden perikuva Paavo Lipponen. Muuten keskustelu jää mielestäni melko varovaiseksi, varsinkin ulkoministerimme osalta.

16.7.2009
Aamuni alkaa emännöimällä keskustelua Kymppitonnin vauvat- kuka ne maksaa? Kyseessä on lähinnä pohdinta työnantajalle syntyvistä kustannuksista, kun työntekijän perheeseen syntyy vauva. Keskustelun aikana peräänkuulutetaan mm. valtion entistä tiukempaa mukaantuloa kustannusten jakamiseen. Minusta tuntuu kuitenkin pahalta antaa vauvalle hintalappu.


Iltapäivällä tapaan vielä Porin opettajien ammattiyhdistyksen väkeä jazzmusiikin siivittämänä. Iloitsen siitä, että ilta on tänään vapaa ja lähdemme pojan kanssa uimaan maauimalaan. Huomenna olisi taas uusi päivä päivystävänä poliitikkona.

22.7.2009
Jazz- ja areenaviikko oli täydellinen ja siitä suurin kiitos kuuluu tietenkin järjestäjille ja lukuisille työntekijöille. On hienoa huomata Suomi Areenan todella kolahtaneen kansaan. Jazzviikolla ei ole enää kysymys pelkästä jazzista vaan myös yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista.


Tämä viikko jää kuitenkin erityisesti mieleeni jazzeina, jolloin poika osallistui ensimmäiseen piknik- konserttiinsa. Yllättävää oli huomata miten hän nautti musiikista ja tunnelmasta. Vielä kotonakin kysyttiin iltasatua lukiessa Sir Elwoodin hiljaisista väreistä.

Diana Bergroth-Lampinen

24.7.2009 08:52

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva