Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sonisphere vyöryy Kirjuriin!

Kuva: Sonisphere vyöryy Kirjuriin!

Porin ja Kirjurinluoto Arenan valtaa lauantaina Sonisphere-festivaali, joka poikkeaa luonteeltaan tyystin niin Pori Jazzista kuin RMJ:stäkin. Kulkujärjestelyjen kannalta keskeisin ero on se, että tapahtuma on yksipäiväinen. Noin 60 000 hengen ihmismassa saapuu alueelle ja lähtee alueelta lyhyen ajan sisällä.

- Logistiikan suurin haaste on saada valtava väkimäärä turvallisesti sisälle ja kotimatkalle. Lipuntarkastuksessa ja turvatarkastuksessa työskentelee taatusti ihmispaljouteen nähden riittävä määrä henkilöstöä, kertoo tapahtuman turvallisuusvastaava Ville Ketonen.


Sisääntuloportteja vaaditaan Ketosen mukaan kaiken kaikkiaan yli viisikymmentä. Kun jokaisella portilla on 2-3 henkilöä töissä, nousee sisäänkäynnissä vaadittavan henkilöstön määrä reippaasti toiselle sadalle.

Ville Ketonen myöntää, että kaupungin logistiikka ei kaikilta osin tue joustavaa liikennöintiä. Tärkein toimenpide liikennejärjestelyjen kannalta on ruuhkan saaminen pois keskusta-alueelta.


- Rauman silta on suljettu, ja autoliikenne ohjataan kasitielle. Kirjurinluodon päädyssä on parkkitilaa, ja vara-alueita käytetään tarpeen mukaan.


Ketosen mukaan huolellinen suunnittelu takaa liikennöinnin ja pysäköinnin sujumisen. - Tämän parempaan emme tämän kaupungin tarjoamilla edellytyksillä pysty, turvallisuusvastaava vakuuttaa.


Ketonen on erittäin luottavainen järjestelyjen toimivuuden suhteen, mutta peräänkuuluttaa ihmisiltä aikaa, malttia ja maalaisjärkeä. Oman auton turhan käytön välttäminen ja riittävän ajan varaaminen paikalle saapumiseen takaavat sisäänpääsyn sujuvuuden.

- Toivoisin porilaisten huomioivan, että tästä tulee yksi ruuhkaisimpia päiviä Kirjurinluodon ja kaupungin historiassa. Porilaisten kannattaa jättää oma auto kotiin, koska parkkipaikkaa ei välttämättä löydy kulman takaa ja kävelyä tulee enemmän kuin on etukäteen ajatellut, Ketonen painottaa.


- Jokaisen pitäisi ymmärtää, että jos paikalle saapumiseen on varannut liian lyhyen ajan, Metallica ei taatusti odota myöhästyneitä.

Turvallisuuden tapahtuma-alueella  takaa henkilöstömäärä, joka vastaa pienen kaupungin organisaatiota. Satojen järjestyksenvalvojien lisäksi terveydenhuolto, palokunta ja poliisikunta pitävät festivaalivieraista huolta.

- Lääkärivetoisella ensihoitopuolella työskentelee kymmeniä ihmisiä, Ville Ketonen mainitsee.


Tapahtumaa on suunniteltu yli puoli vuotta ammattilaisten voimin, ja kaikki tapahtuman sujuvuuteen liittyvät seikat on turvallisuusvastaavan mukaan taatusti huomioitu. Viimeinen viikko on silti kiireinen, sillä alue kokee ison muodonmuutoksen jazzeihin verrattuna.


- Toiselle sadalle nousee sekin ihmismäärä, joka aluetta rakentaa viikon aikana. Roudareita, aidanrakentajia ja aidanpurkajia tarvitaan. Kuhina käy luodolla.

Mikko I. Elo

21.7.2009 08:56

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva