Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Guzenina-Richardson kannustaa demareita terästäytymään

Kuva: Guzenina-Richardson kannustaa demareita terästäytymään

Viime perjantaina vietettiin valitettavan vähälle huomiolle jäänyttä kansanvallan päivää. Satakunnan Sosiaalidemokraatit juhlistivat päivää Porissa SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardsonin johdolla. Kansanomaiseen tapaan vapaamuotoisen puheen ja keskusteluhetken pitänyt Guzenina-Richardson muistutti teeman mukaisesti perustuslaissa määrätyistä tasa-arvoisista oikeuksista.

- Yhteiskunnan tasapainosta puhuttaessa tulee tasa-arvo säilyttää. Perustuslakimme 19. pykälä määrittelee oikeudet perusturvaan. Sen mukaan jokaisen tulee epäonnen kohdatessa saada tukea yhteiskunnalta. Tänä päivänä kuntien on vaikea turvata peruspalveluja, kun valtiokin toruu palvelujen parantamisesta. Palveluja ei saa jättää yksin kuntien kontolle, vaati Guzenina-Richardson.

Guzenina-Richardson penäsikin valtiovallalta apua, koska perustuslain mukaisesti asuinpaikan ei tule määrittää hyvinvoinnin tasoa.


- On väärin, että esimerkiksi pyritään nato-natsoihin kiinni ja korotetaan puolustusmenoja peruspalveluiden kustannuksella.

- Yhteiskuntarauha perustuu turvaan. Ihmiset ovat alkaneet pelätä mitä tapahtuu, jos tukea ei olekaan saatavilla, pohti Guzenina-Richardson.

SDP:n varapuheenjohtaja rohkaisi puheessaan ihmisiä vaikuttamaan yhdessä, luomaan tahtotilaa ja ottamaan kantaa päätöksentekoon. Hän ilmaisi vahvan mielipiteensä siitä, että Kokoomus ja Perussuomalaiset eivät ole aidosti ajamassa työväen asiaa, mainoslauseista huolimatta. Guzenina-Richardson kertoi olevansa myös huolissaan äärioikeiston kannatuksen noususta ja mahdollisesta fasistisesta liikkeestä Euroopassa.


Demareille Guzenina-Richardson loi toivoa, vaikka Salin-säätiön tiloistakin löytyi muutama vaalimenestystä epäilevä. Hän kannusti demareita terästäytymään, vaikka vastoinkäymisiä onkin koettu.


- Vaikka polviin on tullut muutamia mustelmia, ei itketä sitä. Jos joku ajattelee, että tämä oli tässä, voin sanoa, että ei ole. Lähdetään tuleviin vaaleihin jalat maassa ja silmät auki.

Guzenina-Richardson otti keskustelussa kantaa ajankohtaiseen vaalirahasotkuun. Hänen mukaansa SDP:llä ei ole peikkoja piilossa rahoituksen takana.


- Rahoituksessamme ei ole mitään salattavaa ja se selviää koko kansalle, kun faktat tuodaan aikanaan esiin. Mitä avoimempia ollaan, sitä enemmän kansa luottaa, arvioi Guzenina-Richardson.

Tuomas Bärlund

21.7.2009 08:54

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva