Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pitsiviikko taas pelkkää pitsiä - ja paljon muuta

Lauantaina alkanut Rauman 39. Pitsiviikko tarjoaa taas paljon muutakin kuin pitsiä. Esimerkiksi tänään tiistaina valitaan pitsimissi, viikon aikana voi tutustua Vanhan Rauman pihoihin pihakirppisten varjolla, ja perjantaina 24. heinäkuuta vietetään tietenkin Mustan Pitsin yötä.

 

Pitsiviikon ydintä ovat pitsinäyttelyt, joita järjestetään Rauman museon tiloissa, Näyttelytila Kerttu Pruutmestarskassa ja Kulttuuritalo Posellissa.


Lisäksi pystytetään lukuisia muita pienempiä pitsiin ja muihin kädentaitoihin liittyviä näyttelyitä.

Rauman Museo on koonnut Marelaan modernia ruotsalaista pitsiä yhteistyössä Svenska Spetsar -yhdistyksen kanssa. Vanhalle Raatihuoneelle on puolestaan koottu vanhaa ruotsalaista pitsiä esittelevä näyttely, jossa on esillä esimerkiksi erilaisia kaulusmalleja 400 vuoden ajalta.


Raumalainen pitsiyhdistys Nyplääjät ry viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan, jonka kunniaksi Posellissa on esillä ennätysmäärä raumanpitsiä. Varsinainen juhla ajoittuu syksyllä Marelaan.

Näyttelytila Kerttu Pruutmestarskassa on esillä saksalaisen Christine Mireckin värikkäitä fantasia-pitsejä ja -asusteita.
Raumalainen pitsiyhdistys Pitsikeskus Emelia ry:n esittelee Vuoden nyplääjä -arvonimen saaneiden töitä.


Pitsiviikolla pääsee tekemään myös itse. Erilaisia työpajoja on niin lapsille kuin aikuisille.


Marelan sisäpihalla on luvassa runsaasti erilaista ohjelmaa. Siellä esiintyvät mm. Kari ja Sirpa, Värsym baohaja, Rauma Flikkatten göör, Mirku Flika, Rauman Vaskiset ja Nyyper & Brander. Viimeksi mainitut viihdyttävät pitsivieraita myös Spärrin pihassa alkuviikolla.


Vanha Rauma Yhdistys järjestää tänäkin vuonna pihakirppiksiä, jotka avaavat portit Vanhan Rauman viehättäville sisäpihoille. Samalla kun tavara vaihtaa omistajaa, saavat vierailijat mahdollisuuden tutustua Vanhan Rauman pihoihin ja jutella asukkaiden kanssa.

Mustan Pitsin yötä vietetään perjantaina 24. heinäkuuta. Kalatorin käsityöläismarkkinat ja Mustan Pitsin yön Markkinat järjestetään Pitsiviikon perjantaina ja lauantaina. Musiikkipitoista ohjelmaa on jälleen luvassa usealla lavalla ja tapahtumapisteessä, ja Kauppatorilla pidetään Toritanssit.


Mustan Pitsin yönä Savilanpuiston päälavalla esiintyvät mm. Sturm und Drang ja Veeti Kallio bändeineen.
Lauantaina lavalle kipuavat Maarit ja Sami Hurmerinta, Chasing Chaptery ja Big Yellow solistinaan Pepe Ahlqvist.
Pitsiviikko tarjoaa erillistä ohjelmaa lapsille pitkin viikkoa. Esimerkiksi Mustan Pitsin yönä Lasten lavan pääesiintyjänä on Paukkumaissi, ja iltaa juontaa Pulputinpannu omine ohjelmistoineen.


Kaupunginteatterin keskeinen sijainti Kanalin äärellä on antanut aihetta koota sinne oman ohjelmansa. Pitsimissikisa käydään teatterin edustalla tiistaina kello 18. Keskiviikkona teatterisalissa nähdään Sari Mällisen ja Erkki Saarelan komedia Heti vapaa. Petteri Sariola & Heini Ikonen esiintyvät teatterisalissa perjantaina.

UA

21.7.2009 08:52

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva