Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Crocs ja omituinen mielleyhtymä

Viime viikolla levisi uutinen, jonka mukaan Crocs -kenkiä valmistava yritys olisi menossa konkurssiin. Yhtiö on kiistänyt asian, mutta spekulointi jatkuu.

 

On hyvä tehdä kestäviä kenkiä uudella innovatiivisella tavalla ja uudesta materiaalista, mutta se on kuitenkin huonoa bisnestä. Jäljittelijät syövät leipomaasi kakkua tuomalla markkinoille täysin kopioidut, mutta muka omat versionsa ideastasi. Ja kun tuote on kestävä, ihmiset eivät montaa paria osta.


Näistä asioista mieleeni tuli omituinen mielleyhtymä, SDP:n nykytila. Meidän esittämämme asiat ovat hyviä ja kestäviä ja niiden sisältöä haluavat kaikki lainata omiin tarkoitusperiinsä. Ja sen vuoksi me emme enää mene kaupaksi. Yhteiskunnassamme on kuitenkin kaikki melko hyvin eikä ihmisten tarvitse ostaa montaa aatetta pärjätäkseen. Tavallinen ihminen ei enää osaa sanoa eroa aidon ja jäljittelijöiden välillä eikä tiedä, kuka on oikeasti hänen puolellaan.


Crocs sopeuttaa toimintansa kysynnän mukaiseksi ja todennäköisesti yhtiössä on jo pitkään mietitty, miten tästä jatketaan eteenpäin, etsitty uusia ideoita ja innovaatioita. Sitä samaa olemme mekin tehneet. Jokaisella meistä on nyt oikeus ja velvollisuus kuulua siihen suureen ideariiheen, jonka tehtävänä on miettiä, mitä uutta me voimme tuoda hyvän ja kestävän perustamme ympärille.

Vaalirahoitusasioista kuulemme uutta harva se päivä eikä loppua näy. Tämän aiheen seuraaminen käy jo kestävyyslajien penkkiurheilusta, on hyvä että tiedotusvälineet julkaisevat tiivistelmiä ja aikajanoja, muuten taitaisi itse kukin hetkittäin tippua kärryiltä.


Työväenyhdistyksiä yritetään syyllistää vaalirahoituksen antamisesta ehdokkaille. Tiedä sitten, työväenyhdistykset kuten myös esimerkiksi kepun paikallisosastotkin ovat puolueorganisaatiota, jotka on perustettu poliittista toimintaa varten. Ei siis liene yllätys, että niiden rahat juuri siihen käytetäänkin.


Mutta moni liikeyritys taas on olemassa jotain muuta asiaa varten. Esimerkiksi Nova Groupilla ei päätoimintana pitänyt olla poliittinen vaikuttaminen vaan toimitilat ja rakentaminen. Karrikoidusti sanottuna onhan siinä eroa, jos joku sanoo sinulle että hei, tässä on kymppitonni, pidäthän sitten palkansaajan puolta kuin että hei, tässä kymppitonni, kaavoitahan meille tontti.


No, luulenpa joka tapauksessa että tätä tarinaa ei Suomen kansa ole vielä kuullut loppuun, odotamme mielenkiinnolla mitä jatkossa tapahtuu.

Palaan kahden viikon kuluttua töihin, niin tekee toki moni muukin näin kesän jälkeen. Itselleni paluun tekee erilaiseksi se aika, jonka olen viettänyt pois työpöydän äärestä. Reilun kahden vuoden äitiysloman ja hoitovapaajakson jälkeen maailma lienee muuttunut. Muistatteko, miltä vatsanpohjassa tuntui lapsena ennen koulun hiihtokilpailuja. Minusta tuntuu nyt samalta.


Palaan mielelläni töihin ja olen kiitollinen yhteiskunnallemme siitä, että se on mahdollistanut minulle tämän ajan kotona. Pidän arvokkaana asiana sitä, että naisilla on nykyään enemmän kuin yksi vaihtoehto. Äitiysloma, mahdollisuus jäädä kotiin ilman että menettää työnsä eli hoitovapaa, paljon parjattu subjektiivinen päivähoito-oikeus ja moni muu asia ovat myös tasa-arvokysymyksiä, niin miehelle kuin naisellekin.


Olemme tottuneet hyvään ja arvostamme näitä asioita, mutta pidämme niitä jo itsestäänselvyyksinä. Toivotaan, että sitä päivää ei tule, että näitä itsestäänselvyyksiä tultaisiin meiltä ottamaan pois. Koska jos näin kävisi, tarkoittaisi se meidän sosialidemokraattien epäonnistuneen tehtävässämme.

Katri Kujanpää

21.7.2009 08:50

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva