Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Monenlaista kummasteltavaa

Kuva: Monenlaista kummasteltavaa

Lehtemme päätoimittaja Ulla Turkki päätti lehtimiesuransa tällä palstalla toissa viikolla komeasti. Ansiokkaiden vuosikymmenten kokemuksella Ulla ripitti puoluejohtoa asiasta, jonka pitäisi nyt huolestuttaa jokaista tämänkin lehden lukijaa. Tänne suunnattua tukea ollaan viemässä rajulla leikkauksella pois. Päätöstä ei voi järkisyin perustella. Tai ehkäpä jo vuosi puoluetoimiston suurimman työpöydän takana jalostaa nuorenkin ihmisen ajattelemaan kuten käsketään.

Maaseudun sitkeätä ja vaaleissakin hyvinä tuloksina näkyvää lehdentekoa ei arvosteta, se on nyt nähty. Jos luitte tarkkaan päätoimittajan kirjoituksen, ymmärrätte kyllä, että oma lehdistömme ei puheenjohtajamme suosiossa ole. Kansanedustajatkin saavat porvarilehdestä lukea, mitä he tulevat puheenjohtajan käskystä seuraavalla viikolla tekemään. Edes puolueen pää-äänenkannattajalle tällaista uutista ei aina ole voitu antaa. Sen on saanut kesti-isäntänä toiminut porvarilehden päätoimittaja lehdelleen.

Tätäkö arvoisat puoluekokousedustajat tilasitte viime puoluekokouksessa? No, tätä nyt kuitenkin sitten on saatu ja saadaan.
Vaan on tässä keritty jo näkemään muutakin kummasteltavaa. Jo ainakin puolitoista vuotta sitten Wanhojen Tovereiden johto päätti järjestää perinteiset Retkeily- ja kulttuuripäivänsä Hämeenlinnassa 7. ja 8. elokuuta, siis ensi kuussa. Niitä on täällä lähes siitä pitäen järjestelty ja vielä enemmän Helsingin puolessa. Joku aika sitten saimme lehdestä lukea, että juuri samaan aikaan järjestää SDP 110-vuotisjuhlansa Turussa. Vuodessa on 52 viikonvaihdetta. miksi piti Turun juhla järjestää Wanhojen Tovereiden tilaisuuden päälle?

Kun muistelee sitä, millä aktiivisuudella nimenomaan me ikääntyneet puolueveteraanit olemme viimeisiä vaalejammekin olleet hoitelemassa, niin kovin tuntuu erikoiselta siitä saatu kiitos.

Keskustapuolue Kepu on nyt saanut kaipaamaansa julkisuutta toivomansa määrän, mutta sen laadusta ovat tyytyväisiä vain jotkut puolueen ulkopuoliset.

Herra Markku Kauppisen paremmin tunteville miehen sukkulointi ja härskiys ei tule yllätyksenä. Jotakin kerkisin minäkin hänestä oppia tuntemaan ja tietämään, vaikka emme samaan aikaan eduskunnassa olleetkaan. Kevan ent. toimitusjohtaja Kauppinen on koulutukseltaan alun perin kansakoulunopettaja. Vaikka kovaa pyrkyä yhä ylöspäin miehellä on ollutkin, niin kyllä kansakoulunopettaja Martti Ahtisaari sentään pidemmälle pääsi.

Kauppinen kokosi vähitellen yhä laajemmaksi paljastuvan Hyvä veli-piirin. Siihen pääseminen ei toki edellyttänyt tuomioita tai epäilyitä talousrikoksista, mahtoivatko käydä suosituksistakaan. Kepun eduskuntaryhmän puh.johtaja Kalli näkyy myös kuuluvan siihen piiriin. Erityisen hyvä ystävä on hän lehtitietojen mukaan erään kohuliikemiehen kanssa.

Vanhaseenkin Kalli sanoi luottavansa sataprosenttisesti. Ehkäpä luottamus menee sen ylikin, kunhan Vanhasen muisti edelleen paranee. Lienee siinä Kauppisen porukassa muitakin sadan prosentin miehiä ja Kallista he varmaan ajattelevat, kuten Mikko Elo muistelmissaan, eli ” Kalli on avoin ja rehti edustaja, jonka kanssa on helppo tulla toimeen ja jonka sanaan voi aina luottaa. Itse arvostan hänet hyvin korkealle.” Niin että mitäpä me sivulliset tähän enää mitään lisäämään.
   
Politiikassakin pitäisi asiat sanoa niin kuin ne ovat eikä siinä toimessa aina sivistyssanoja tarvita. Seuraava tositarina selventäköön tarkoitustani:

Entisillä kotokulmillani silloiseen pieneen sairaalaan tuotiin ehtoomyöhällä tuskainen vanha mies. Yökkönä oli nuori sairaanhoito-oppilas, joka alkoi kysellä potilaalta vaivasta tarkempia tietoja. Oikein selvää ei hän kivuista saanut, ei kehdannut pyytää saada katsoa vaivanpaikkaakaan. Kirjasi punastellen kuitenkin sanatarkasti, miten potilas oli tilansa kuvannut.

Seuraavana aamuna tohtori sai nähdäkseen miehen sairaskertomuksen. Tohtori vilkaisi potilasta lähemmin ja totesi sitten nauraen, ettei puhjenneita peräpukamia juuri tarkemmin voi kuvata kuin yökkö oli kirjoittanut. Paperilla luki miehen sanat sellaisenaan eli ”p-se on ku valkeesa.”

Timo Roos

14.7.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva