Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

IsoKarhun useat tyhjät liiketilat täyttynevät syksyllä

Porin keskustan kauppakeskukset porskuttavat eteenpäin hyvää vauhtia. Ostoskeskuksissa on täyttä eikä kaikille halukkaille pystytä tarjoamaan tiloja.

 

Tällainen on myös IsoKarhun laita, vaikka viimeaikoina alati tyhjenevät liiketilat ovat kertoneet asiakkaille ihan jotakin muuta. Kauppakeskusjohtaja Tero Kormanon mukaan suurin osa tyhjistä tiloista täyttyy syksyllä erilaisten muutosten myötä.

- Vaateliike Gina Tricot avaa Tiimarin ja entisen Mokan tiloissa. Top Sport laajenee puolestaan puolitoistakertaiseksi ottaen itselleen Ecco-kenkäkaupan tilat. Ecco muuttaa taas alakertaan Seppälän viereen. Täyspotti aloittaa elokuussa konseptimuutoksen ja se laajenee vieressään olevaan pieneen tyhjään liiketilaan. Olemme myös käyneet neuvotteluja Ravintola Bonin entisistä tiloista, joissa Täyspotti tulee toimimaan tilasaneerauksensa ajan. Syksyllä yritämme saada sinne ravintolatoimintaa, Kormano luettelee.


Kaupungissa on vellonut huhuja muun muassa Jeans & Clothes JC:n lähdöstä pois IsoKarhusta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä myymälä on uusinut äskettäin vuokrasopimuksensa. Myöskään Tiimari ei lähde pois omasta tahdostaan, vaan myymälänhoitaja Arja Isohakan mukaan IsoKarhun omistama Citycon ei jatkanut sen päättyvää vuokrasopimusta nykyisessä tilassa.

Tero Kormanon mukaan osaa kauppakeskuksen liiketiloista pidetään tietoisesti tyhjillään, sillä niihin odotetaan suuria tunnettuja tulijoita, mutta tällaisten myymälöiden sopimukset ratkeavat yleensä hitaasti. Toisaalta vanhaa TV- ja Konekeskuksen tilaa Kormano pitää haasteellisena, sillä paikalle ei ole löydetty vielä sopivaa käyttäjää. Tiloissa toimi viimeksi Seppälä. Suurimmaksi ongelmaksi on kehkeytynyt liikehuoneiston oma sisäänkäynti. Kormanon mukaan tilaa on mahdotonta kytkeä kauppakäytävään.

Kormano ei näe kilpailua itse kauppakeskusten välillä. Hänen mukaansa keskustan suurimmat toimijat, kuten IsoKarhu, Sokos, Anttila, Bepop ja Teljäntori pyrkivät yhdessä luomaan vetovoimaa, jolla ihmiset saataisiin asioimaan ydinkeskustaan.

- Samat asiakkaat käyvät keskustaan tullessaan lähes kaikissa näissä lähekkäin olevissa kiinteistöissä.

Myöskään Teljäntori ja Bepop eivät koe suurta tarvetta kilpailla IsoKarhun kanssa. Molempien liiketilat ovat pääosin täynnä. Bepopin omistavan Länsi-Suomen Osuuspankin laskentapäällikön Pirkko Nordquistin mukaan tilanne on niin hyvä, ettei kauppakeskukseen edes kaivata enempää uusia vetovoimaisia liikkeitä varsinkaan sen jälkeen, kun Tiimari avaa piakkoin ovensa.

- Kauppakeskuksen läpi kulkee päivittäin keskimäärin 4 000 ihmistä ja uskomme, että Tiimari tulee lisäämään asiakasvirtoja, Nordquist sanoo.

Teljäntori ottaisi mielellään lisää tunnettuja ja vetovoimaisia myymälöitä, mutta katutasossa ei ole yhtään tarpeeksi suurta paikkaa vapaana. Kakkoskerrokseen liikkeet eivät ole halukkaita menemään.
Tulijoita kuitenkin olisi.

- Yksi merkittävä IsoKarhussa toimiva myymälä haki meiltä liiketiloja, mutta sen minimivaatimuksena oli sata neliötä, joita emme pystyneet tarjoamaan, Teljäntorista tiloja omistava Markku Astala kertoo.

Astala näkee IsoKarhun kovan vuokratason ja pakotettujen aukiolojen avaavan mahdollisuuksia muille kauppakeskuksille.
Nyt Teljäntori on hiljalleen lisäämässä vetovoimaisuuttaan muuttamalla ulkoasuaan nykyaikaisempaan suuntaan.

- Avasimme juuri uudet nettisivut ja seuraavaksi alamme tuoda uutta visuaalista ilmettä käytävien uudella valaistuksella ja ulkoteippauksin, Astala mainitsee.

Lilli Vesa

7.7.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva