Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eläkkeensaajat pelkäävät joutuvansa maksajiksi

Kuva: Eläkkeensaajat pelkäävät joutuvansa maksajiksi

Eläkkeensaajat pelkäävät joutuvansa 1990-luvun tapaan jälleen laman maksajiksi. Huittisten Eläkkeensaajien 20-vuotisjuhlassa puhunut Eläkkeensaajien keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Kokko sanoi, ettei pelko ole hälventynyt.

- EKL:n jo maaliskuussa esittämä pelko siitä, että yleisen hintatason lasku eli deflaatio pienentäisi maamme kansalaisten eläkkeitä ensi vuonna, on edelleen aiheellinen. Erityisesti uhka kohdistuu kansaneläkkeeseen, jota tarkistetaan pelkästään kuluttajahinnoissa tapahtuvien muutosten perusteella. Työeläkkeitä tarkistettaessahan mukana on myös palkkojen muutokset, Kokko sanoi.

Hänen mukaansa työeläkkeet todennäköisesti säästyvät deflaatiopeikolta, koska palkkojen kehitys on ollut tarkastelujaksolla noin 4 prosenttia.

- Joka tapauksessa uhka on maassamme erikoinen, sillä koskaan aiemmin ei eläkkeitä ole pienennetty deflaation takia.
Hän huomautti, että nykyisen taantuman aikana eläkeläisiä on useaan otteeseen huudettu mukaan lamatalkoisiin kulutusta lisäämällä.

- Nyt sitten on olemassa uhka siitä, että deflaation seurauksena jo ennestäänkin pienistä eläkkeistä voi leikkautua osa pois. Tämä ei todellakaan toimisi kannustavana tekijänä eläkkeensaajien kulutuskäyttäytymisen kasvuun, päinvastoin.

Kokon mukaan ei laman aikana, eikä muutoinkaan, ole järkevää tehdä leikkauksia eläkkeensaajien kulutuskysyntään. Kaikki heiltä liikenevät eurot kyllä menevät kauppojen kassojen kautta tämän laman tappotalkoisiin.

Vaikka EKL:n Huittisten yhdistys viettikin 20-vuotisjuhliaan laman varjossa, oli juhlaankin aihetta. Juhlassa mm. jaettiin joukko ansiomerkkejä yhdistyksen ansioituneille jäsenille.

EKL:n kultaisen ansiomerkin sai Mirja Kalinen.

Hopeisen ansiomerkin saivat Reijo Mäkelä, Inka Virtanen, Eila Nurminen, Sirpa Virkki, Erkki Savikangas, Pentti Hara, Anneli Myötämäki-Liuhala ja Erkki Rantala.

Eläkkeensaajien viirin saivat Sirpa Virkki, Pentti Hara, Leena Mäkinen ja Matti Haapanen.

Jukka Vilponiemi

3.7.2009 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva