Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kaupunginjohtaja määräsi pelastuslaitokselle sisäisen tarkastuksen

Kuva: Kaupunginjohtaja määräsi pelastuslaitokselle sisäisen tarkastuksen

Maakunnallisen Satakunnan aluepelastuslaitoksen johdossa kuohuu jälleen. Nyt Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen on määrännyt laitokselle sisäisen tarkastuksen, koska laitoksen johdon on todettu laiminlyöneen velvollisuuksiaan. Tulilinjalla on erityisesti pelastusjohtaja Pekka Tähtinen, joka saanee kirjallisen varoituksen.

Satakunnan pelastuslaitoksen johdossa on kuohunut ennenkin, ja nyt kiista koskee päällystölle liikaa maksettujen palkkojen takaisinperintää sekä oikaisuvaatimusten käsittelyn viivyttämistä.

Pelastuslaitoksen edellinen johtokunta päätti vuonna 2007, että laitoksen henkilöstön kanssa tehdään paikallinen työehtosopimus ylityökorvausten maksamisesta. Korvaukset sovittiin maksettavaksi kunkin tehtävän keskipalkan perusteella eikä henkilökohtaisen palkan mukaan, kuten alan valtakunnallisessa sopimuksessa sovitaan.

Sopimuksen toteuttaminen ei kuitenkaan käynnistynyt, ja vuonna 2008 havaittiin, että osalle henkilöstöä oli maksettu liian vähän ylityökorvauksia, osalle liikaa. Laitoksen johtokunta päätti, että liian vähän maksetuille pelastajille maksetaan korvaukset jälkikäteen. Vastoin pelastusjohtajan esitystä johtokunta päätti periä takaisin liikaa maksetut korvaukset.

Maksajiksi joutuneista 13 lähinnä päällystöön kuuluvaa pelastajaa teki keväällä 2008 oikaisuvaatimuksen asiasta. Pelastusjohtaja ei kuitenkaan vienyt eteenpäin oikaisuvaatimusten käsittelyä, eikä myöskään liikaa maksettuja korvauksia ryhdytty perimään takaisin.

Laiminlyönnit havaittiin tänä keväänä, ja kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen päätti käynnistää sisäisen tarkastuksen pelastuslaitoksella.

Luukkosen mukaan sisäinen tarkastus on kaupunginjohtajan työkalu, kun hallintokunnassa tai virastossa havaitaan epäselvyyksiä. Hän ei kuitenkaan ota kantaa pelastusjohtaja Tähtisen asemaan.

Porin kaupunginhallitus päätti juhannuksen jälkeen, ettei asiasta tehdyt oikaisuvaatimukset anna aihetta muuttaa pelastuslaitoksen johtokunnan päätöstä. Kaupunginhallitus kehotti pelastuslaitoksen nykyistä neuvottelukuntaa huolehtimaa siitä, että aiemmat päätökset pannaan täytäntöön. Lisäksi kh kehotti neuvottelukuntaa harkitsemaan kirjallisen varoituksen antamista laitoksen johdolle, käytännössä pelastusjohtaja Tähtiselle.

Jukka Vilponiemi

3.7.2009 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva