Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rantafutis kerää massat Yyteriin

Kuva: Rantafutis kerää massat Yyteriin

Yyterin kolmepäiväinen rantafutisjuhla, massiiviset mittasuhteet saavuttanut BeachFutis 2009 on valmis alkamaan tänään. Peräti 13 000 pelaajaa taistelee voitoista totisella leikkimielellä kuudessa eri sarjassa, ja urheilutunnelmat jatkuvat bilemeiningillä Yyterin rannalla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

- Tunnelmat ovat lähes täydellisen positiiviset. Olen yllättynyt, kuinka hienot puitteet olemme saaneet aikaiseksi finaaliareenalle ja kauppakujalle, iloitsee promoottori Patrick Suves.

Finaaliareenan toinen pitkä sivu myötäilee rantaa, kolmelta muulta sivulta areenaa kiertävät telttarakennelmat. Kulmissa on isot trussirakennelmat, jotka tarjoavat mahtavan iltavalaistuksen peleihin ja iltabileisiin. Finaalikatsomoon mahtuu 1 500 henkeä.

- Tv-kuvaus tapahtuu dyynien puolelta, joten maisemat ovat upeat. Kuvaa saadaan myös rannan puolelta, ja lentokoneet kuvaavat ilmasta, Suves jatkaa.

Yyteri BeachFutis on kasvanut valtavaksi tapahtumaksi. Osallistuvia joukkueita on 655 ja pelaajia 13 000, mikä merkitsee huimaa kasvua viimevuotisesta 7 500:sta. Suves odottaa kolmelle päivälle yhteensä 55 000 kävijää, kun viime vuonna tapahtumassa vieraili 35 000 henkeä.

Sunnuntain finaaleihin huipentuvien kilpailuotteluiden lisäksi viikonloppuna nähdään näytösotteluita, joissa pelaa julkkiksia ja maamme viime vuosikymmenten huippufutaajia. Tositoimissa nähdään muun muassa Kim Herold, Keith Armstrong, Ari Hjelm, Luiz Antonio, Antti Sumiala ja Ismo Lius.

Ainoa BeachFutis-järjestäjiä hiertävä asia on Länsi-Suomen lääninhallituksen tapahtumaa kohtaan osoittama asenne. Lääninhallitus on rajoittanut tapahtuman anniskelulupia perustellen päätöstään sillä, että huikea massatapahtuma ei tarjoa tarpeeksi laadukasta ohjelmaa.

- Koko tapahtuman jatko on vaakalaudalla, sillä meillä on valtavat taloudelliset riskit. Anniskelusta saatavat tulot ovat meille välttämättömiä, jotta pääsisimme omillemme. On käsittämätöntä, että lääninhallituksen kaltainen organisaatio pyrkii Turusta käsin pelaamaan Poria ulos kartalta, Suves puhisee.

Yhteistyö viranomaisten ja kaupungin matkailupalvelujen kanssa on sujunut Suveksen mukaan hienosti, joten lääninhallituksen toiminta on ainoa murheenkryyni. Promoottori peräänkuuluttaa kuitenkin paikallisiltakin tahoilta entistä aktiivisempaa yhteistyötä koko Yyteri-tuotteen kehittämiseksi.

- Poliitikkojen puheissa esiintyy usein sana Yyteri, mutta teot ovat unohtuneet. Koska Yyterin infrastruktuuria on viimeksi kehitetty? Me järjestämme tänne valtavan tapahtuman, ja vieraspaikkakuntalaiset joutuvat turhaan etsimään suihkua, Suves haastaa.

Mikko I. Elo

3.7.2009 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva