Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiistelty rekkojen läpiajo alkaa Aittaluodossa heinäkuun lopulla

Kuva: Kiistelty rekkojen läpiajo alkaa Aittaluodossa heinäkuun lopulla

Raskaan liikenteen läpiajo Kuninkaanlahdenkadulla Porin Aittaluodossa alkaa kokeiluna heinäkuun lopulla huolimatta siitä, että kadun varrella olevat kerrostaloyhtiöt ovat kiivaasti vastustaneet hanketta. Porin kaupungin liikenneinsinööri Markku Setälä sanoo, että kokeilu aloitetaan teknisen lautakunnan päätöksen perusteella lomien päätyttyä.

- Haluan olla itse töissä ottamassa vastaan ihmisten kommentteja silloin, kun kokeilu alkaa, sanoo nyt kesälomaansa aloittava Setälä.

Hänen odottamansa kommentit lienevät voittopuolisesti valituksia, sillä Kuninkaanlahdenkadun varrella olevissa asuinkerrostaloissa raskaan liikenteen läpiajon sallimista on vastustettu kiivaasti.

Kokeilussa on kyse siitä, että kaupunki on valmis päästämään Aitaluodon teollisuusalueelle ja sieltä pois ajavan raskaan liikenteen Kuninkaanlahdenkadulle, jossa rekkojen läpiajo on ollut kiellettyä 1990-luvulta saakka.

Asukkaat pelkäävät rekkojen tuovan taloihin rakenteita rikkovaa ja asumista häiritsevää tärinää sekä melua ja kadulle turvattomuutta.

Liikenneinsinööri Setälä teki toukokuussa virkamiespäätöksen kokeilun aloittamisesta, ja siitä ilmoitettiin alueen taloyhtiöille ja yrityksille. Asukkaat jättivät asiasta kuitenkin useita oikaisuvaatimuksia, ja asia päätettiin viedä teknisen lautakunnan ratkaistavaksi.

Lautakunta päätti viime viikolla, että kokeilu aloitetaan, ja se kestää syyskuun loppuun asti. Rekkojen läpiajo sallitaan arkisin kello 7:n ja 19:n välisenä aikana. Samalla kadulle määrätään 30 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Kokeilun aikana tehdään mittauksia ja kerätään muita kokemuksia liikenteen vaikutuksista. Läpiajon jatkosta päätetään kokemusten selvittyä.

Läpiajon sallimista ovat toivoneet Aittaluodon teollisuusalueelle vakituiseen liikennettä harjoittavat jätehuoltoyhtiö Veikko Lehti Oy sekä kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy. Niiden mielestä Paanakedonkatu, jota pitkin raskas liikenne nyt kulkee, on ruuhkainen ja hidastaa ammattiajoa.

Setälän mielestä läpiajo voitaisiin päiväsaikaan sallia, koska liikenne Kuninkaanlahdenkadulla on muuten rauhoittunut siitä, kun läpiajo aikanaan kiellettiin.

- Nyt läpiajon salliminen tuo kadulle joitakin kymmeniä raskaita autoja päivässä. Huhtalan ja Lehden autojen lisäksi kadun kautta ajavat ehkä myös voimalaitoksen turverekat päivällä, mutta sahalle menevät tukkirekat todennäköisesti kulkisivat edelleen Herralahden kautta, Setälä arvioi.

Jukka Vilponiemi

2.7.2009 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva