Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kansainväliset työleiriläiset kitkevät pujoa Porista

Kuva: Kansainväliset työleiriläiset kitkevät pujoa Porista

Porilainen nuorisojärjestö Nuori Pori 2100 järjestää parhaillaan Porissa kansainvälisen nuorten työleirin, johon on saapunut yhdeksän nuorta ympäri maailmaa. Yhtenä leirin tavoitteena on jälleen kitkeä Porin ympäristöstä runsaasti allergiaoireita siitepölynsä vuoksi aiheuttavaa pujoa.

Työleirit ovat suosittuja ympäri maailmaa. Niihin osallistuvat vapaaehtoistyöntekijät kustantavat oman matkansa kohteeseen ja järjestäjä huolehtii majoituskuluista sekä ruokatarpeista. Porissa leiriläiset järjestävät pujotalkoiden ohella myös lasten leikitystä Kirjurinluodossa.

- Tavoitteena ei ole kitkeä Porin jokaista pujoa pois, vaan tavallaan aktivoida porilaisia esimerkin kautta. Jokainen voi ajatella tekevänsä itselleen palveluksen kitkemällä pujot vaikka kotitonttinsa ympäriltä, kertoo Nuori Pori 2100:n toiminnanjohtaja Aki Nummelin.

Työt tehdään yhteistyössä puistotoimen ja Porin seudun hengitysyhdistyksen kanssa. Auttavat kädet ovat kaupunginpuutarhuri Ismo Ahosen mieleen.

- Puistotoimen raskaat koneet eivät pääse joka paikkaan kitkemään. Pujoa esiintyy erityisen runsaasti esimerkiksi viljelyalueiden päälle rakennettujen talojen ympäristössä, kertoo Ahonen.

Viime keskiviikkona Poriin saapuneet leiriläiset Pau Corella Vinyals Espanjasta ja Daniela Rieder Sveitsistä ovat ehtineet talkoiden ohella nauttia kesäisen kaupungin rennommastakin annista.

- Olemme muun muassa pyöräilleet ja pelanneet iltaisin erilaisia pelejä, kertoo Daniela.

Pau koki omin käsin pujon ikävyyden: kädet saivat osakseen ihottumaa. Katalonialainen ei kuitenkaan antanut sen masentaa. Hänen mukaansa työ ei ole varsinaisesti rankkaa, vaan ainoastaan kuuma ilma aiheuttaa vaikeuksia.

- Olen viihtynyt Porissa erinomaisesti. Olemme käyneet muun muassa Yyterin rannoilla ja grillaamassa Kirjurinluodossa. Grillimakkara oli maistuvaa, mutta ei ihan espanjalaisen makkaran veroista, naurahtaa Pau.

Työleiriläiset majailevat Porissa 8. heinäkuuta asti. Tulevana viikonloppuna he järjestävät yhdessä Nuori Pori 2100 -yhdistyksen kanssa Aarresaari-lastenfestivaalin Kirjurinluodossa. Työleiriläisiä on saapunut yhdeksästä maasta: Etelä-Koreasta, Yhdysvalloista, Kanadasta, Saksasta, Tshekistä, Sveitsistä ja Espanjasta.

Leiriläiset järjestävät myös kaikille avoimen pujonkitkentätempauksen maanantaina 6. heinäkuuta kello 17. lähtö on Vapaudenkadun ja Länsipuiston risteyksestä.

Tuomas Bärlund 

30.6.2009 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva