Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Yyteri Beach Futis palaa entistä suurempana

Kuva: Yyteri Beach Futis palaa entistä suurempana

Hiekkaa varpaiden välissä ja pallo maalissa. Porissa potkitaan 3.-5. heinäkuuta jälleen palloa Yyteri Beach Futis -turnauksen merkeissä. Tapahtuma on paisunut viime vuodesta huomattavasti: mukana on jopa 658 joukkuetta. Viime vuonna vastaava lukema oli 372 joukkuetta ja 7 500 pelaajaa. Tapahtuman promoottori Patrick Suves odotteleekin hyvällä syyllä vuoden kuuminta urheilutapahtumaa.

Suveksen mukaan järjestelyt ovat sujuneet hyvin lukuunottamatta muutamia vastoinkäymisiä.


- Sammuttelemme ”liekkejä” sitä mukaa kun niitä syttyy. Hieman on tullut odottamattomia yllätyksiä vastaan, mutta kaikkiaan olemme positiivisin mielin matkassa.


Suves kuitenkin peräänkuuluttaa paikallisilta toimijoilta parempaa yhteistyötä.


- Edistämme porilaista matkailutoimintaa merkittävästi. Pelaajien ja katsojien päivittäiset määrät nousevat todella suuriin lukemiin.

Tämän takia toivoisinkin, että alueen paikalliset toimijat puhaltaisivat vähän enemmän yhteiseen hiileen, pohtii Suves.

Lähes 700 joukkueen määrä tuo järjestäjille suuren urakan. Pelejä varten pystytetään 35 kenttää sekä finaaleja ja iltajuhlia varten suurempi areena katsomoineen ja valoineen.


- Aloitamme kolme päivää kestävän pystytystyön tiistaina. Tulospalveluita tulee hoitamaan helsinkiläinen järjestäjä, joka on hoitanut muun muassa Helsinki Cupin tulospalvelua. Tämä vaatii toimivaa puhelinverkkoa, joten toivotaan, että operaattori hoitaa ne kuntoon lupausten mukaisesti, kertoo Suves.


Turnauksessa pelataan naisten ja miesten kilpa- sekä harrastesarjat ja lisäksi sekajoukkuesarja, ikämiessarjat, yrityssarja ja tähdistöotteluita. Palkintoina kimaltelevat kultasepänliike E. Lindroosin tekemät stanley cup -tyyliset sormukset. Suves kertoo kentillä nähtävän myös tuttuja jalkapallolegendoja ja julkkiksia.


- Mukana ovat esimerkiksi Keith Armstrong sekä taannoiset futismaalikuninkaat Ismo Lius ja Heikki Suhonen. Julkkiksista kentällä nähdään muun muassa Kim Herold ja Aleksi Valavuori.


Suves muistuttaa, että Yyteri Beach Futis on paitsi Suomen suurin urheilutapahtuma, myös maailman suurin beachfutis-tapahtuma. Meno ei lopu edes pelien jälkeen, sillä viihteestä pitävät huolen areenalla järjestettävät iltajuhlat.


- Mielestäni meidän tulee olla ylpeitä, että juuri Yyterillä on tällainen status, koska muut suuret turnaukset järjestetään niinkin suurissa paikoissa kuin Espanjassa ja Kaliforniassa, kertoo Suves.

Tuomas Bärlund

26.6.2009 08:56

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva