Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin päivähoitoa ollaan siirtämässä koulutoimen alaisuuteen

Lasten kunnallista päivähoitoa ja esiopetusta ollaan siirtämässä Porissa perusturvalautakunnan alaisuudesta osaksi koulutointa. Porin ja Noormarkun yhteinen perusturvalautakunta saa ensi viikolla eteensä ehdotuksen, jonka mukaan siirtoa esitetään kaupunginhallitukselle.

 

Sekä Porissa että Noormarkussa lasten päivähoito on kuulunut tähän asti sosiaalitoimeen sekä tämän vuoden alusta perusturvaan.

Porin päivähoidon ja varhaiskasvatuksen johtaja Ritva Välimäki perustelee esitystään sillä, että ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan Porin perusturvan yhteistoiminta-alueen muissa kunnissa päivähoito on jo siirretty tai siirretään ensi vuoden alusta koulutoimen osaksi. Mikäli vain Porissa päivähoito kuuluisi perusturvalautakunnalle, sen hallinnointi tuottaa hankaluuksia.


- Yhteistoiminta-alueen kunnat ovat toivoneet, että myös Porissa päivähoito siirrettäisiin koulutoimeen, koska naapurikunnissa epäillään, että ne joutuvat maksamaan Porin päivähoidon hallinnollisia kuluja, Välimäki perustelee.

Mikäli perusturvalautakunta hyväksyy virkamiesehdotuksen ja kaupunginhallitus puolestaan päättää käynnistää muutoksen valmistelun, uudistus tapahtuisi aikaisintaan ensi vuoden alussa.


- Mutta sekin voi olla liian kireä aikataulu, joten toteutuessaan hanke saattaa siirtyä vuoden 2011 alkuun, Välimäki sanoo.


Muutoksen valmistelua ei ole vielä aloitettu, koska nyt odotetaan kaupunginhallituksen näkemystä asiasta.


- Asiasta on kyllä kaupungin organisaatiossa keskusteltu, mutta missään ei ole tehty virallista esitystä. Nyt olen sen tehnyt.


Viime vuonna Porin organisaatiotoimikunta päätti, että päivähoito pysyy perusturvassa.

Toteutuessaan muutos ei näkyisi päivähoidon kentässä Välimäen mukaan käytännössä mitenkään ainakaan aluksi.


Päivähoito on edelleen lakisääteistä sosiaalipalvelua. Lapset hoidetaan kuten ennenkin, ja henkilöstö siirtyisi koulutoimen palvelukseen entisin ehdoin.


- Myöhemmin muutoksia voi toki tulla, kuten esimerkiksi se, että esiopetusta saatetaan antaa päiväkodin sijasta kouluissa. Sen aika näyttää.


Porin päiväkodeissa hoidetaan noin 2 700 lasta, ja henkilökuntaa päivähoidossa on noin 600. Noormarkussa hoitolapsia on noin 270 ja henkilöstöä noin 60. Ensi vuoden alussa päiväkotien keittiö- ja siivoushenkilöstö, noin 60 työntekijää, siirtyy uuden palveluliikelaitoksen palkkalistoille.

Jukka Vilponeimi

26.6.2009 08:54

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva