Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pärekori saapui Porin torille

Kuva: Pärekori saapui Porin torille

Porin ja Noormarkun vaakunaeläimet Karhu ja Orava pelmahtivat torstaina kurkkimaan pärekorista Porin torille. Porin puistotoimen toteuttama kukkiva kori toivottaa noormarkkulaiset ja muut matkailijat tervetulleiksi kesäiseen Poriin.

Karhun ja Oravan elävämmät versiot liikkuivat torille kerääntyneen juhlaväen keskuudessa jakamassa karamelleja perheen pienimmille ja vähän isommillekin. Yhdistyvien kuntien symbolit olivat innoissaan alkavasta yhteistyöstä.


- Tänään tutustuimme tuon Oravan kanssa, sehän on oikein mukava nuori, nätti tyttö. Yhdistyminen on tärkeää sekä Noormarkulle että Porille, Karhu rupattelee.


- Hyvin on päivä sujunut. Karhullahan on enemmän kokemusta, minä ryhdyin tähän hommaan aika lailla ex tempore, kommentoi Orava.


Yleisön keskuudessa herättää hilpeyttä kaksikon kokoero, joka on puolen metrin verran kurren eduksi. - Onhan Karhu sentään tukevampi, murahtaa mesikämmen itse.

Pärekorin saapumista torille juhlistettiin musiikilla ja puheilla. Porin kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen katsoi kohti vihreämpää tulevaisuutta. - Rakentakaamme Porista turvallinen puistojen kaupunki. Nyt on aika laittaa kesäkukat kukkimaan!


Noormarkun kunnaninsinööri Markku Mäkitalo kiitteli kuntaliitosta ja sen suomaa mahdollisuutta saada Noormarkun puistojen hoito ammattilaisten käsiin. Samalla hän muistutti siitä valtavasta työmäärästä, jonka kuntaliitoksen toteuttaminen vaatii.


- Erilaisten tiedostojen yhdistämistä on tehty pitkin vuotta. Yli 70 tien ja kadun nimet tullaan muuttamaan. Henkilöstön sijoittaminen on haastava tehtävä, mutta se ei ole herättänyt negatiivisuutta vaan jännityksen täyteistä odottamista, Mäkitalo lausuu.


Tauno Leppäpohja kajauttaa trumpetilla Porilaisten marssin, ja Helena Lehti tulkitsee Noormarkku-valssin tunteella. Orava ja Karhu kuljeksivat samalla toriväen keskellä karkkikorit kainalossa. Kesäaurinko valaisee Noormarkun ja Porin alkavaa yhteistyötä.

Mikko I. Elo

26.6.2009 08:53

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva