Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tangolaulajatar sai unelmaroolinsa

Kuva: Tangolaulajatar sai unelmaroolinsa

Kun tangokuningattarena tunnettua Jaana Lammia pyydettiin mukaan Merikarvialla toteutettavaan Kohtalon Tango -musiikkinäytelmään, ei laulajattaren tarvinnut kauaa miettiä. - Kiinnostuin hirmuisesti. Laulamisen ja näyttelemisen yhdistäminen on pitkään kytenyt mielessäni, mutta aika on kypsä vasta nyt, Lammi iloitsee.

Kohtalon Tango pohjautuu säveltäjä Unto Monosen elämäntarinaan, ja Lammi esittää tangonikkarin Sirkka-vaimon roolin. - Sirkka elää muusikon rinnalla elämää, jossa rakkauden ja vihan tunteet vaihtelevat. Tarina on sinänsä fiktiivinen, vaikka Monosen elämää seuraileekin, Lammi kuvailee.


Lammilla on pitkä esiintyjäkokemus keikkalaulajana, mutta näytelmäroolissa hän ei ole aiemmin esiintynyt. Vaikeinta Lammille onkin omasta itsestä irtautuminen.


- Painin vieläkin sen kanssa, että nyt en ole minä vaan Sirkka. Keikalla olen oma itseni. Nyt pitää luottaa siihen, että onkin joku toinen, eikä miettiä, mitä muut minusta ajattelevat, Lammi summaa.


Lammi tulkitsee musiikkinäytelmässä useita Unto Monosen sävelmiä, joista suurinta osaa tangolaulajatar on uransa aikana esittänyt.

 - Mononen on parhaita tangosäveltäjiä. Hän kuvaa hienosti rakastamista ja rakastamisen vaikeutta. Monosen elämän traagisuus on vaikuttanut siihen, että laulut ovat jääneet elämään, Lammi luonnehtii.


Vuonna 1990 voitettua tangokuningattaren titteliä Lammi ei ole koskaan kokenut rasitteeksi, vaan kunnia-asiaksi.

- Nykyaikana monet hyppäävät iskelmään ja poppiin, mutta tango on lähimpänä minun sydäntäni. Tangoissa teksti ja melodia kohtaavat niin, että tunne ja sanoma välittyvät kaikkein voimakkaimpana.

Uusi tulokas kehuu vuolaasti Ouraooppera-yhdistyksen tiimiä, jonka voimin Kohtalon Tangoa toteutetaan.

- Minut on otettu hienosti vastaan porukkaan. Todella hyvässä hengessä puhalletaan yhteen hiileen. Ohjaaja Aa-Pee Söderdahlilla on iso osuutensa hengenluojana, Jaana Lammi hehkuttaa.


- En muistanutkaan, että merikarvialaiset ovat näin mahtavia tyyppejä. Harjoitusten lomassa kaffetellaan ja vitsaillaan. Toivottavasti saan olla porukan kanssa tekemisissä myöhemminkin.


Siikaisissa syntyneellä tangolaulajattarella on lämpimiä muistoja Merikarvialta lapsuudesta asti.

- Meillä oli tapana käydä Merikarvialla kerran viikossa hakemassa silakkaa ja savukalaa äidin ja isän kanssa. Muistan hyvin meren tuoksun. Minulla on lämmin, kotoisa suhde satama-alueeseen, Lammi kertoo.


- Nykyään perheelläni on Pomarkussa mökki, josta käymme kerran tai kaksi kesässä Merikarvialla. Olen toki käynyt vuosien varrella paljon Merikarvialla myös esiintymässä.


Siikaisilla ja Merikarvialla on Lammin mukaan normaalia naapurikuntien välistä leikillistä köydenvetoa.

- Merikarvilaiset pojat kävivät aikanaan flikoilla Siikaisissa, Lammi hymyilee.

Mikko I. Elo

25.6.2009 08:57

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva