Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Riku Räsänen ei välttämättä ole mukana ensi vuoden RMJ-järjestelyissä

Kuva: Riku Räsänen ei välttämättä ole mukana ensi vuoden RMJ-järjestelyissä

Muutaman päivän RMJ Party Campin yleisökatoa sulatellut promoottori Riku Räsänen ei ollut vielä maanantainakaan yhtään suopeammalla tuulella.

- Huonolta tuntuu edelleen. Kun festareita rakennetaan, paistaa aurinko. Kun portit avataan, alkaa sataa. Sunnuntaina alkoi taas paistaa, Räsänen manaa.


Järjestäjien tavoittelema 45 000 kävijän määrä jäi saavuttamatta, kun festivaaleille osallistui kolmen päivän aikana yhteensä vain 36 000 juhlijaa. Tappion rahallisesta määrästä Räsänen ei osaa vielä sanoa.


Yleisökadon suurin syy oli sateinen ja kolea sää, joka piinasi Poria melkein koko perjantain ja lauantain. RMJ:n juhannusjuhlissa ei ole koskaan aikaisemmin koettu niin huonoa säätä.


Räsäsen mukaan juhlien huonoon menestykseen on oltava kuitenkin joku muukin syy, sillä esimerkiksi torstaina vettä ei vielä alkuillasta satanut.


- Kyllä siinä oli taustalla jokin porilaisten mielenkiinnon puuttuminen. Viime vuoden RMJ oli varmasti sen verran huonosti järjestetty tapahtuma, että se heijastui vielä tähänkin vuoteen.


Tänä juhannuksena festivaaleilla tehtiin suuria muutoksia. Alue oli tiiviimpi, sillä leirintäalue oli lähempänä esiintymislavoja. Myös musiikkityyli oli erilainen kuin viime vuonna Sedu Koskisen järjestämissä RMJ-juhlissa.


- Kaikki nämä saivat suurta kiitosta. Jos olisi ollut hyvä sää, kävijöitä olisi ollut varmasti enemmän, Riku Räsänen pohtii.

Parin päivän harkitsemisen jälkeen Riku Räsänen ole edelleenkään lainkaan varma, että on mukana organisoimassa juhannusfestivaaleja Poriin ensi kesänä.


- Ei ole itsestään selvää, että tapahtuma järjestetään ensi vuonna minun toimestani. Festivaaleja on turha järjestää, jos kukaan ei ole kiinnostunut, hän puuskahtaa.


Vaikka vanhemman väen artistit, kuten Paula Koivuniemi ja Frederik vetivät näissä juhlissa eniten yleisöä paikalle, Räsänen ei kommentoi vielä ensi vuoden musiikkityyliä tai järjestelyitä yleensäkään.


- Katsotaan nyt ensin jatkuuko edes koko touhu. Jos jatkuu, tässä on vuosi aikaa miettiä seuraavia festivaaleja. Yleensä olen joka vuosi keksinyt jotain. Kyllä siellä ainakin joku musiikki soi, mies naurahtaa.

Lilli Vesa

23.6.2009 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva