Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sinnittellyy…

Kuva: Sinnittellyy…

Sinnittellyy, sillai kai voiraa sannoo sillo, ko vanhus kortteeraa yksi omas pirtisäs satavuatiaaks astikka. Olosuhteet ninko ennevanhaa tai sillai tuntuu meikäläisest, jonka kraanast sentää tullee kuumaa vet.!p Tälläi meil tääl rannal Impi, fröökynä viimittee pääl. Täl viikol o sit se varrottu syntymäpäivä keskiviikkon just enne mittumaarii. Se fiirauksest sit tuannempan. Mistää keissuist ei se paremmi saakkaa pauhat ny etukättee, konnei mikkää ol kirkos viäl kuulutettu. Mennää ny vaa päivä kerrallas ettiippäi.

 Just menneel viikollakki kävi sillai et aamupäiväl oli kaikki nii hyvi ko vaa ol voi ja sit yhtäkkii…kaikki muuttu. Aamusti oli tuttu toimittaja telefuneerannu tulevas haastattellee, kotiavustajakki oli tulos, ninko sapuskakuskikki. Tätä kaikkee plutunasakkii sit Impi siunaili mul, ko kans satui just trumffaamaa hiuka sin pikku pasninkii varte. Impi meinas et tartteeko niitte ny sit just saman päivän tul.? Totkai olis kiva saar juttuseuraa joka päivä. No mentii trekolii penkil istuu ja tooliiki siäl tranuttii plassilt toisel, et oltii kuuloetäsyyrel toisiimme. Paseerattii rollaattori kans ympäriis ja sit tuliki nii haastattelija ko sapuskaki. Hommat hoitu ja syämisekki luanas. Impi pani maate ja mää lähri kottii. Kaks tuntii siit, meni miäs syynää olik naakat värkänny kortteeris Impi korsteenii, ei ollu eikä sit ollu vanhustakka missää. Ovi reikelis ja jottai taisi ol tekkeil.? Funteerattii et riakonissa oli vissii viäny jonnekki?? Ehtoommal sit samane riakonissa kaipaili Impii, ko oli tuanu pöksyi joitte pultit oli lyhentäny. Sit asjat alko klaaraantu pikkuhiljaa…. viästit seilas yhrelt toisel ja telefoonikki oli kuuman. Suuksööterska oli ja päiväl tullu liki koht mu lähtemiseni jälkee. Äkspree oli Impilt menny puhe valla sukkelaks ja paineet ollu kovis lukemis. No mikäs siin muu ko ampulanssi ja taas Impii viätii. Puhe kyl klaaraantu äkkii ja fröökynä oli pia entiselläs. Sukulaispoika oli lääkäri kans praakkaillu tilanteest ja!p kai viisannu lääkärii sevverra, sanomal et tälläkkää ny se muari stämminkii, ko viiko pääst o satavuatisfiiraus.

Asjat hoitu, tutkittii ja hoirettii, kyärättii huilaa viäl kaupunkisairalaa nimipäiväkses ja ny o sit taas voimissas koton. Impi muisteli siäl sairalas touhannees jottai valla outoi yäl, joist ei itte tiänny ennää aamul mittää. Ja siit kans et oli siäl sit taas mone sorti kahjaa ja varsinki niit, ko kritisi valla turhaa. Semmost soo, ko o kaikki monellakki iha liia hyvi. Jaa ni siit sinnittelyst viäl. Muista tyäelämäst yhrenki mummu, ko vartos syntymäpäivääs kovi väsyneen ja kaks viikkoo enne määräaikaa huakas et nii kavva viäl?? Mee äiti lupas ja ellää satas päähä, mut yhreksäkymentviis oli sit jo tarpeeks sinnitelty. Nua muut lähheiset tutut vanhukset sinnittellee ja täysil. Itte vaa ja parrei kai nii. Se vaa, ko iha miälelläs ottas kynkkää kii ja helppais, muttei se passaa. Joku voi viäl luul et ole jo noi avutoi, meinataa kai. Toisekaut, o nii oikei iha itte freistat vaa, ni sillai pyssyy friskimpän. Impiki havitteli itte pyhkeeväs tomui alhaalt ja sit joku nuarempi voi varpustaa korkeemmalt. Niimpä… Steeraaja, ko oli käyny, oli vissii se homma kattonu läpi sormeis kuulemma. Semmost sannoo moni muuki kyl. Ei ol tommuu kumminka tual pääknupis, silloko satavuatiaan tommosenki asja hoksaa.

Ikävuaret pakkaa hiukka noit, nii kuuloo ko näkkööki verottammaa, muttei se mikkää ihme ol. Täs nuaremmallakki o tämä täst sama tauti. Nykki erellisen lavvantain Kirjuri kesäteatteris meni Peuhu mainiost paasauksest moneltakki valla liikaa hukkaa.

Sattees taik plosotukses joko kummisaappais taik uikkareis ny sit vaa mittumaarii fiiraa ja suvest nauttii…

Ulla H. Leino

18.6.2009 08:41

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva