Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Mehiläinen rynnisti yritysostoilla Poriin

Yksityisten lääkäripalvelujen tuottajana tunnettu Mehiläinen-konserni osti eilen Porin Pihlajalinna Oy:n sekä Torilinnan lääkäriasema Oy:n. Jatkossa yritykset käyttävät nimeä Mehiläinen Pori. Yhtiöiden henkilökunta jatkaa omistajanvaihdoksen jälkeen entisellään.

 

Mehiläisen toimitusjohtajan Matti Bergendahlin mukaan osapuolten tavoitteena on luoda Porin Mehiläisestä täyden palvelun lääkärikeskus, joka tarjoaa työterveysyksikön sekä laaja-alaisia erikoislääkäripalveluja. Tällä hetkellä uuden yrityksen palvelutarjontaan kuuluvat työterveys-, yleislääkäri- sekä erikoislääkäripalvelut, joiden osalta merkittävimmät erikoisalat ovat nyt naistentaudit sekä korva-, nenä- ja kurkkutaudit. Tähtäimessä on kuitenkin laajentaa erikoisalatarjontaa jo heti loppukesästä.

Aluksi Mehiläisen toimii Pihlajalinnan ja Torilinnan lääkäriaseman nykyisissä tiloissa, eli Porissa Eteläkauppatorilla ja Ulvilassa Tommilantiellä. Toiminnan laajentuessa yritys tarvitsee kuitenkin suuremmat toimitilat.

- Torilinnan tilat riittävät meille muutaman kuukauden, joten suurta kiirettä meillä ei vielä ole. Haluamme kuitenkin löytää uudet toimitilat ja olemme pohtineet monia eri vaihtoehtoja. Neuvottelut uusista tiloista on tarkoitus saattaa päätökseen tämän syksyn aikana. Mahdollisuuksien mukaan muuttaisimme uuteen paikkaan jo ensi vuonna, Bergendahl toteaa, mutta ei suostu kertomaan tarkemmin, millaisista neuvotteluista on kyse.

Suomen suurimmissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa leviävä Mehiläinen valmisteli Poriin tuloa useita vuosia.

Porin yksikkö on Mehiläisen 20. lääkärikeskus. Mehiläisellä on tällä hetkellä myös kahdeksan sairaalaa. Sairaalan perustaminen poriin on kuitenkin vielä harkinta-asteella.

- Sairaala ei ole ehdoton edellytys sille, että voimme toimia näillä markkinoilla. Suurin tavoitteemme on nyt ensin laajentaa Porin yksikön erikoislääkäritarjontaa.

Matti Bergendahl ja Mehiläinen Porin yksikönjohtaja Harri Reunanen eivät usko, että yhtiön tulo aiheuttaa kovin suurta lisäkilpailua Porissa. Miesten mielestä Porin yksityislääkäripalveluissa on mehiläisen mentävä aukko.

- Monissa muissa kaupungeissa on yksityispalveluiden suhteen paljon kovempi kilpailu kuin täällä.

Välillä Porista lähdetään joidenkin erikoisalojen huippunimien takia saamaan parempaa palvelua esimerkiksi Helsinkiin tai Turkuun. Mehiläisellä ei ole kuitenkaan tarkoituksena tuoda nimihenkilöitä Poriin, sillä kaupungissa on jo valmiiksi laadukas lääkärikunta.

- Porin lääkäreiden laatu on erittäin korkea. Ketjusta on kuitenkin hyötyä silloin, jos tarvitaan konsultaatioapua jonkun toisen yksikön lääkäriltä, Bergendahl ja Reunanen toteavat.

Lilli Vesa

18.6.2009 08:38

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva