Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pohjois-Satakunnassa vireillä aitoa halua liitosselvitykseen

Pohjois-Satakunnan kunnilla sekä Luoteis-Pirkanmaahan kuuluvilla Parkanolla ja Ikaalisilla on aitoa halua pohtia, ryhdytäänkö alueella kuntaliitosselvitykseen vai ei.

 

Tämä kävi selväksi Kankaanpäässä pidetyssä kuntien yhteisneuvottelussa. Neuvottelussa sovittiin, että kuntien hallitukset ottavat asiaan kantaa syyskuun loppuun mennessä, ja kuntien yhteisneuvottelussa lokakuun puolivälissä ratkaistaan, ehdotetaanko laajan liitosselvityksen tekemistä vai ei.

Neuvottelussa mukana ollut Kankaanpään kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Katri Kujanpää (sd) näkee, että kunnissa on nyt aiota halua pohtia asiaa.

Kaavailuissa ovat nyt mukana Pohjois-Satakunnasta Kankaanpää, Jämijärvi, Karvia ja Honkajoki sekä Luoteis-Pirkanmaalta Parkano, Ikaalinen ja Kihniö. Hankkeessa aiemmin mukana olleet Siikainen ja Lavia ovat jättäytyneet pois, ja Lavia on ilmoittanut neuvottelevansa jatkossa suuntautumisesta Poriin.

Monilla tahoilla on nähty ongelmalliseksi se, että mahdollisissa liitosneuvotteluissa ylitettäisiin maakuntaraja. Katri Kujanpään mielestä sitä ei kannata nyt murehtia.

- Viiden tai kymmenen vuoden kuluttua maakuntaraja saattaa olla muutenkin pois pyyhitty, joten siihen ei kannata nyt tuijottaa. Kankaanpäässä ainakin on ajateltu, ettei reunaehtoja aseteta, ei edes maakuntarajaa koskevia.

Hänen mukaansa eniten suuntautumispohdintaa aiheuttanee sairaanhoitopiirin valinta, mutta on mahdollista, että kunta voi kuulua kahteenkin piiriin.

Toisaalta Kujanpää on aistinut paljon Satakunta-myönteistä henkeä.

Parkano, Ikaalinen ja Kihniö ovat kaikki entistä Satakuntaa, eikä liittyminen aikanaan Pirkanmaahan ole tuonut välttämättä sitä mannaa, jota maakunnan vaihdoksesta odotettiin.

Syyskuun lopussa on nähtävissä, kuinka moni kunta on lopulta valmis liitosselvityksen tekemiseen.

- Voisi olettaa, että ne kunnat, jotka silloin päättävät lähteä mukaan, ovat liikkeellä vakavissaan, sanoo Katri Kujanpää.

Jukka Vilponiemi

18.6.2009 08:36

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva