Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porissa enemmistö haluaa säilyttää kirurgian kaupunginsairaalassa

Enemmistö Porin kaupunginvaltuuston ryhmistä haluaa, että Porin kaupunginsairaalassa jatketaan leikkaustoimintaa nykyisessä laajuudessa sekä määrän että laadun osalta. Tämä kävi ilmi maanantaina valtuuston hyväksyttyä koko kevään käsittelyssä olleen säästöpaketin.

 

Paketilla tai varautumisohjelmalla tehtiin vajaan 11 miljoonan euron säästöt kaupungin kuluvan vuoden käyttömenoihin ja lähes 3,5 miljoonan euron säästöt investointeihin.

Paketin yksi suurimmista kiistoista on ollut perusturvan ja erityisesti terveydenhuollon rahoitus. Alunperin asetetusta noin 4 miljoonan euron karsintatavoitteesta perusturvan säästöiksi jäi 2,5 miljoonaa euroa erityisvelvoitteista sekä 1,2 miljoonaa euroa. Näillä lievennyksillä turvataan se. ettei sairaalan terveyskeskuksen vuodeosastoja suljeta, pääterveysaseman remontti jatkuu, eikä kaupunginsairaalan leikkaustoimintaan tänä vuonna puututa.

Erityisesti sosialidemokraatit ovat halunneet säilyttää perusturvan rahoituksen mahdollisimman korkeana, ja ryhmän puheenjohtaja Esa J. Anttila oli maanantaina tyytyväinen pakettiin.

Valtuuston enemmistö halusi maanantaina turvata kaupunginsairaalan leikkaustoiminnan pidemmälläkin tähtäimellä.
Sosialidemokraatit jättivät vasemmistoliiton, keskustan, kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten allekirjoituksin vahvistetun ponnen, jonka mukaan kaupunginhallituksen tulee huolehtia siitä, että leikkauksia jatketaan nykyisessä laajuudessa vastaisuudessakin.

Kokoomus on ajanut sitä, että kaupunginsairaalan leikkaukset siirretään Satakunnan keskussairaalaan. Samaa linjaa on edustanut sairaanhoitopiirin johto ja Porin kaupungin virkamiesjohto.

Maanantaina tarvittiin kaksi äänestystä ja puolentoista tunnin keskustelu, ennen kuin säästöpaketti hyväksyttiin.
Vasemmistoliito esitti, että tehostetun palveluasumisen asiakasmaksujen jälkeen asukkaalle jäävä ”taskuraha” pidetään nykyisessä 150 eurossa, eikä sitä pudoteta 130 euroon kuten säästöpaketissa oli esitetty. Esitys hävisi äänestyksessä luvuin 43-13.
Sen sijaan kokoomuksen esittämä muutos, jossa Porin aikuiskoulutuskeskukselta siirretään 80 000 euroa Satakunnan ammattikorkeakoulun menojen katteeksi, läpäisi valtuuston äänin 46-9.

Kaupungin ilmoituslehdet ovat ensi vuonna Satakunnan Kansa ja Uusi Aika, ja lisäksi kaupungin työpaikkailmoitukset, valtuuston kokousilmoitukset sekä kaupunginosatilaisuuksia koskevat ilmoitukset julkaistaan Lallissa ja Satakunnan Työssä.
Valtuusto päätti asiasta äänin 47-10. Päätös perustui kaupunginhallituksen hiomaan kompromissiin. Valtuustosalissa vihreät ja perussuomalaisten kannattamana esittivät, että ilmoitukset julkaistaan vain Satakunnan Kansassa. Esitys kuitenkin kaatui äänestyksessä.

Myös Sampsa Kataja (kok) olisi ollut valmis kannattamaan vihreitä, mutta hän äänesti kuitenkin ryhmänsä ja enemmistön mukana.

Valtuusto päätti kevään viimeisessä kokouksessa myös mm. keskustan pysäköintimaksujen korottamisesta sekä hyväksyi joukon asemakaavamuutoksia, joista merkittävin on noin 9 hehtaarin suuruisen Perkonpuiston viheralueen muodostaminen Tuorsniemeen ja Vähälleraumalle.

Jukka Vilponiemi

16.6.2009 08:36

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva