Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ääntä ja hiljaisuutta

Kuva: Ääntä ja hiljaisuutta

Syynää nyt sitten kuinka päin hyvänsä juuri käytyjen vaalien tuloksia, niin eipä niistä juuri riemulle repeä. Minulle on sanottu, että Helsinki antoi vaalityön yhdistysten ja erityisesti ehdokkaiden tukiryhmien hoidettaviksi. Tulokset osoittavat, että se ei saanut aikaan tuntuvaa liikettä porukoissa.

Kesä tässä on aikaa miettiä tapahtunutta ja siinä toimessa pitäisi tulla jonkunmoiseen tulokseen. Nyt näkyvimmin äänessä ovat olleet monet sellaiset, joita ei juuri vaalihalmeilla näkynyt. Jotkut makselevat viime puoluekokouksessa kokemiaan kolhuja, potut maksetaan pottuiluna. Ei siitä paljoa puolue kostu, jos ei tämmöisestä tähän kirjoitetusta jorinastakaan. Auttaisikohan se, että asioista vihdoinkin alettaisiin puhua niiden oikeilla nimillä, henkilöitä myöten?

Vaalityössä olisi ollut syytä uskoa, että EU-vaalipuheissa voi puhua ihan oman kylän työttömyydestä ja työttömistä eikä vain koko Euroopan Unionin. Soini ei lupia kysellyt ja ääniä tuli - paljon meidän ohjelmaamme huonommalla ohjelmalla.

Lipposen puheenjohtajakaudella puolueessa kuulemma elettiin diktatuurin aikaa. Nyt tiettävästi meillä on mielipiteen vapaus. Ei tietenkään ihan kaikille. Jos arvostelee puolueen johtoa heikon vaalituloksen takia tai rohkenee jopa esittää pohdittavaksi puheenjohtajan vaihtoa, niin korville tulee. Olet halpamainen, mielistelet porvareita jne. Onneksi tuollaiset puheet voi jättää omaan arvoonsa puolueessa, jossa sana todella on vapaa.
  
Alhaista äänestysprosenttia on aiheestakin valiteltu. Onneksi ei kenenkään mieleen ole sentään tullut esittää keskemmällä Eurooppaa käytössä olevaa lakia äänestämisen pakollisuudesta. Meillä äänestetään nyt niin laiskasti, että se antaa turhankin hyvän etumatkan väkensä hyvin liikkeelle saaville protestiporukoille. Niille, joiden keinot eivät ole ainakaan kovin moraalisesti kestäviä erilaisine pelotteluineen. Arv. valistunut lukija kyllä tietää, mitä tai ehkäpä vaikka ketä tässä tarkoitan. Maaseudulla äänestämään menoa taitaa hankaloittaa vaalien yksipäiväisyys ja äänestyspaikkojen vähäisyys äänestyssunnuntaina. Kepulainen pääministeri Vanhanen siitä julkisuudessa mainitsikin käyttäen esimerkkinä Kaavin kuntaa, jossa äänestyspäivänä matkaa kunnan ainoalle äänestyspaikalle syrjäkyliltä tuli 40 kilometriä. Sen asian olisi Kaavin kunta itse voinut korjata. Miksi ei sitä tehnyt? Onhan siellä valtuuston 21 jäsenestä 10 kepulaisia!

Muuten, meillä Suomessa kymmenestä äänioikeutetusta vain neljä kävi äänestämässä. Puhu nyt sitten tässä sosialidemokraattisin äänenpainoin ja perinteisiinkin vedoten demokratian toteutumisesta täällä. Harvainvalta täällä vallitsee ja hallitsee meidänkin luvallamme.
  
Palautetaan mieliin historiaa lyhyen ajan takaa. Tämä Kataisen johtama Vanhasen hallitus lupasi syntymänsä kunniaksi, ettei se kiristä verotusta, ei kannata irtisanomisia saati että harrastaisi leikkaamista ym. ja ym. Hallitus on näin luvatessaan ollut sanansa mittainen. Ei ole se kiristänyt verotusta, ei kannattanut irtisanomisia, ei harrastanut leikkaamista ym. ja ym. Ei tosiaankaan ole. Vaan onpa pakottanut kunnat tekemään kaikkia noita. Tämä olisi syytä muistaa kirotessamme omia kunnanvaltuutettujamme.    
Tuskinpa kovin paljoa lohtua leikkauksen kohteeksi kuntalainen saa vanhasta tyrvääläisestä sananlaskustakaan, vaan laitanpa sen tähän kuitenkin: ”Ei vanhurskaan vanttuut katoa, vaikka jumalattomalta lakkikin viedään päästä.”
 
Kriisikuntien määrä kasvoi kolmella kunnalla. Tässä niiden valtuustojen kokoonpano kepu/koko valtuusto. Haapajärvi 16/27, Lavia 10/21 ja Nivala 23/35. Vahvoja kepukuntia nyt heikoilla Kehittyvien maakuntien Suomessa! Kepulle salakähmyä rahaa on syydetty ilmoittamaton määrä. Noille ”omille” kunnille annettuina vaikutus olisi ollut inhimillisempi.
 
TUL:n liittojuhlat Tampereella on sitten juhlittu. Vanhat muistot ja hyvä mieli lämmittivät marssiessani kulkueessa kohti pääjuhlaa. On hieno asia, että ainakin liittojuhlat yhdistää edelleen työväenliikettä. Pidetään tästä kiinni!

Timo Roos

16.6.2009 08:50

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva