Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Olkiluodossa vika päähöyryputken sulkuventtiilin toiminnassa

Olkiluodon ydinvoimaloiden tehoa joudutaan rajoittamaan viikonlopun aikana, jotta, päähöyryputkien eristysventtiilien planeettavaihteet voidaan vaihtaa tutkimuksia varten.

 

Vuosihuollon aikana yksi planeettavaihde vaihdettiin ja tuotantojohtaja Mikko Kosonen kertoo laitetoimittajan tarkastuksessa havaitun toimintahäiriö planeettavaihteessa.

Yksi neljästä Olkiluoto 1:n eristysventtiili ei avautunut oikealla tavalla sulkeutumisen jälkeen. Viallinen toimilaite vaihdettiin uuteen välittömästi. Nyt tarkastetaan myös muut vastaavat venttiilit mahdollisten viallisuuksien toteamiseksi.

Kosonen kertoo eristysventtiilien sijaitsevan suojarakennuksen lävistävässä päähöyryputkessa, suojarakennuksen molemmin puolin.
Tutkimuksen kohteena ovat päähöyryputkien ulompien eristysventtiilien toimilaitteiden planeettavaihteistot. Vaihteistot tarkastetaan, sillä toimilaitteiden planeettavaihteistojen hammaspyörissä havaittiin vaurioita huolto- ja tarkastustöiden yhteydessä.

Varsinaiset venttiilit ovat alkuperäisiä, mutta toimilaitteet ovat noin kymmenen vuoden ikäisiä.

Tarkastettavat toimilaitteet ohjaavat venttiilien toimintaa automaattisesti osana suojarakennuksen eristystoimintoa. Kyseisiä laitteistoja on kummallakin laitosyksiköllä neljä kappaletta.

Tapahtuman turvallisuusmerkitystä pidetään vähäisenä ja Olkiluodon molemmat laitosyksiköt ja niiden turvallisuusjärjestelmät ovat täysin käyttökunnossa myös toimenpiteen aikana.

 TVO on raportoinut Säteilyturvakeskukselle tapahtumasta ja ehdottanut sen turvallisuusmerkitykseksi kansainvälisellä seitsenportaisella INES-asteikolla alinta luokkaa 1. Tapahtuman luokka tarkentuu, kun kyseiset vaihteistot on tarkastettu ja tarvittavat muut selvitykset on tehty.

Jouko Veijonaho

12.6.2009 08:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva