Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lomailija saa vielä paikan satakuntalaisista mökkikylistä

Kuva: Lomailija saa vielä paikan satakuntalaisista mökkikylistä

Jos mielesi tekee lähteä kesälomareissulle mökkeilemään, mutta et omista omaa mökkiä, hätä ei ole vielä tämän näköinen. Ainakin satakuntalaisissa mökkikylissä on vielä satunnaisia päiviä tai viikkoja vapaana.
Esimerkiksi Yyterin mökkikylästä löytyy heinäkuussa joistakin mökeistä viikoilla tilaa. Tässä kuussa vapaata on enää yksittäisinä päivinä.

KUVA: Ypäjäläiset Katja Heinonen ja Henna Heinonen sekä Sastamalasta saapunut Anna-Mari Karhe pitivät Yyterin lomakylän mökkien siisteydestä. Kotiinlähtö koitti jo keskiviikkona.

Siikaisten Eteläpään matkailualueella on puolestaan vielä muutamissa mökeissä kokonaisia viikkoja vapaana.
Pomarkun Valkjärven rannalla sijaitsevan Korpirämäkän lomakylän ja Merikarvian Mericampingin tasokkaammat mökit on jo varattu heinäkuun loppuun asti, mutta saunattomille leirimökeille on vielä mahdollisuus päästä.

Kuitenkin jazz-viikko ja Sonisphere-festivaaliviikonloppu on buukattu näissä mökkikylissä aivan täyteen. Poikkeuksen tekee Eteläpään mökkikylä.

- Me vuokraamme mökkejä ainoastaan kokonaisiksi viikoiksi, joten harvat mökkiläiset ovat menossa täältä Metallican konserttiin. Jazz-viikolla meillä on vielä kaksi mökkiä 19 mökistä vapaana, Eteläpään mökkivastaava Jarmo Laurinmäki kertoo.

- On hienoa, että Porissa on ollut viime aikoina paljon kesätapahtumia. Se tuottaa meillekin asiakkaita, vaikka olemme yli 30 kilometrin päässä Porista, Korpirämäkän lomakylän yrittäjä Johanna Kunvik Pomarkusta iloitsee.

Elokuussa mökeillä on jo parempi saatavuus. Toisaalta Satakunta on täynnä yksityisten ihmisten vuokraamia mökkejä, joista voi kokeilla onneaan.

Sekä Yyterin Top Campingin, Eteläpään mökkikylä, Korpirämäkän lomakylä sekä Mericamping ovat vuokranneet mökkejä tänä kesänä muihin vuosiin verrattuna samaa tahtia tai hieman paremmin.

- Olemme tehneet ennakkovarauksia enemmän kuin aiempina vuosina, Mericampingin johtaja Mariia Jokimäki-Tähkänen toteaa.
- Meidän tilanteemme näyttää aika samanlaiselta kuin aikaisemminkin. Meillä käy paljon vakiosiakkaita, jotka varaavat mökkinsä hyvissä ajoin. Kolean alkukesän takia puhelin on pirissyt nyt hieman vähemmän, Korpirämäkän Johanna Kunvik sanoo.

Satakuntalaiset lomakylät saavat mökkivieraansa pääasiassa Porista ja lähialueilta. Ulkomaiset kävijät tulevat lomakylien vetäjien mukaan useimmin Saksasta ja Ruotsista.

Merenranta toi ypäjäläiset Yyteriin mökkeilemään kolmatta kertaa
Ypäjäläisen Katja Heinosen perhe tuli Yyterin mökkikylään lomailemaan nyt jo kolmatta kertaa. Päätöksen lomakohteesta tekivät perheen lapset, joita kiehtoo Yyterissä suomalainen merenranta.

- Ypäjällä ei ole minkäänlaisia uimapaikkoja, Heinonen kertoi.

Perheen mukana lomailemassa oli myös Anna-Mari Karhe Sastamalasta.

Poppoon loma oli lyhyt, sillä he viipyivät Yyterissä kaksi vuorokautta. Lähtö koitti jo eilen. Mutta parinkin päivän aikana lomalaiset olivat ehtineet tehdä kaikenlaista.

- Olemme pelanneet minigolfia, saunoneet ja syöneet hyvin. Ilmakin oli parempi mitä oletimme, sillä luulimme että olisi sateista, naiset kertoivat.

Joukko uskaltautui myös mereen uimaan, vaikka ilmat ovat olleet melkein hyiset.

- Vesi ei ollut kyllä lämmintä. Meressä olisi ehkä pystynyt olemaan kauemminkin, mutta kun rantavedessä joutuu kävelemään niin pitkän matkaa, jalat eivät kestä kylmyyttä, Katja Heinonen valitteli.

Lilli Vesa

11.6.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva