Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

NiceFutiksen pelaajat saivat viikoksi kameran käyttöönsä

Kuva: NiceFutiksen pelaajat saivat viikoksi kameran käyttöönsä

NiceFutiksen nuoret pelaajat osallistuvat tällä viikolla aivan erilaiseen futiskouluun Porin urheilukeskuksessa. Tällä kertaa tarkoituksena ei ole keskittyä treenaamaan intensiivisesti jalkapalloa, vaan nyt mukana on myös valokuvausta.

NiceFutiksen ja Porin lastenkulttuurikeskuksen - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston järjestämässä taitokoulussa harjoitellaan aamupäivien ensimmäinen tunti jalkapalloa, jonka jälkeen vuorossa on valokuvauksen opettelua.

- Tarkoituksenamme ei ole opettaa kuinka saadaan hyviä urheilukuvia. Haluamme tarkastella jalkapalloa valokuvauksen kannalta, valokuvaaja Päivi Setälä kertoo.

- Pyrkimyksenä on oppia näkemään valokuvauksen eri mahdollisuudet, eli mitä merkitystä esimerkiksi ajalla ja liikkeellä on valokuvaamisessa, hän jatkaa.

Koulu kestää koko viikon ja kertyneistä valokuvista tehdään taidevideo, joka esitetään naisten jalkapallon EM-kisojen yhteydessä Olympiastadionin suurella screenillä syksyllä.

Eilinen oli taitokoulun ensimmäinen päivä. Futistreenien jälkeen pelaajatytöt on jaettu muutaman hengen ryhmiin ja jokaisella ryhmällä on oma pokkari-mallinen digi-kamera.

Yhdessä porukassa 13-vuotias Inka Huotari vääntelehtii maassa ja yrittää nostaa jalkojaan ylös. Lopulta hän seisoo nurmikentällä päällään muiden tyttöjen huutaessa ”Hyvä!”, ”Vielä vähän hitaammin!”.
- En mä pysty, Inka valittaa ja nauraa.

Mitä ihmettä?
- Tarkoituksenamme on kuvata kuperkeikkaa. Meidän pitää ottaa valokuvia kuperkeikan eri vaiheista siten, että kun sitten katsomme valokuvia nopeasti, niissä näkyy temppu kokonaisuudessaan, 15-vuotias Lyylimaija Toivola selittää ja yrittää samalla valokuvata Inkaa.

Päivän teemana on tasapaino ja seuraavaksi Inka saakin vääntäytyä silta-asentoon.

Maanantain aikana pelaajat harjoittelivat vasta aivan tavallisten valokuvien ottamista, joten kameran käyttöä ei koettu vielä hankalaksi.

Lyylimaijan, Inkan sekä muiden ryhmän tyttöjen Mira Laurilan, Ellen Brennerin ja Taru Hyrkäksen mielestä taitokoulussa on hauskinta se, kun saa kokeilla sellaisia uusia liikkeitä, mitä treeneissä ei tehdä.

Kukaan tytöistä ei harrasta valokuvausta. Tuleeko tästä siis pelaajien uusi harrastus?
- Kyllä jalkapallo on kivempaa, tytöt myöntävät.

Lilli Vesa

9.6.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva