Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tytöt metallinuorten tempausten kärjessä Porin Yyterissa

Kuva: Tytöt metallinuorten tempausten kärjessä Porin Yyterissa

Varsinkin naiset olivat vauhdissa noin 350 metallinuoren pitäessä kesäpäivälystiä Porin Yyterissä viikonloppuna. Poikkeuksellisen viileä tuulikaan ei esimerkiksi pidätellyt vaatteita päällä, kun teräsmieskisassa piti varusteista ja vaatteista muodostaa mahdollisimman pitkä nauha. Joukkueiden miestenkin oli pakko seurata reippaiden naisten esimerkkiä.

- Kun teräsmieskisassa kilpailee, pakko on laittaa itsensä peliin viimeisen päälle, vakuuttivat vaatenauhaosuuden voittaneet oululaiset Tehotytöt.

Mitään vakavaa asiaa ei kesäpäivien virallisessa ohjelmassa ollut. Hiekka- ja vesikisailujen jälkeen kruunasi lauantai-illan Dingon konsertti.

- Tämä on hyvä tapa ottaa ainakin joskus rennosti, emmekä kaipaa näihin tilaisuuksiin vakavaa asiaa, totesi perheineen matkassa ollut porilaisaktiivi Jarno Huttunen. Eräs toinen lähes joka tilaisuuteen ehtivä oli raumalainen Tommi Aapakari.

- Kyllä vakavampaakin asiaa tuli keskusteluun, kun Metallin poikkeuksellisesta liittokokouksestakin on kulunut vasta muutama päivä, Aapakari kertoi.

Ovista ja ikkunoistakin on työnnetty väkeä lomautuksiin, mutta tahti on muuttumassa. Talouden asiantuntijoilla on vahva usko, että tilanne on vuoden kuluttua jo toinen, nuorisotapahtuman vastaava, Metallin nuorisosihteeri Sami Vironen kertoi virallisen ohjelman ulkopuolella.

- Jo nyt tulee tietoa, että joissakin paikoissa ovat työt lisääntymässä syksyn mittaan ja lomautuksia ollaan lopettelemassa.
Sivulla hälinästä keinuttelivat "kolmea ensimmäistä tulevasta seitsemästä veljeksestä" Anu ja Pasi Vatanen. Leevin, Jessen ja Vilin vanhemmat ovat työllistettyjä Kuopiossa, jossa ei ole esimerkiksi viime aikoina suuria menetyksiä kokeneita paperitehtaita.

- Kyllä meilläpäin tilanne on koko lailla hanskassa, eikä ainakaan mistään suurtyöttömyydestä voi puhua, Pasi Vatanen totesi.
Vuoden pakolaisnainen 2008, salolainen Sambeau Sam-Koskitanner on tuttu henkilö Metallin tilaisuuksissa. Tulkkina työskentelevä kambodsalaissyntyinen nainen on nähnyt aivan liian monen siirtolaisnuoren olevan työttömänä.

- Tilanne on kaikkein  vaikein aasialaisille, joiden kunniakin vaatii elättämään itsensä työllä, Sam-Koskitanner muistutti.

Vuosittain pidettäviä Metallin nuorten kesäpäiviä pyritään pitämään maan eri puolilla, mutta viime vuosina niitä on pidetty Yyterissä jo useamman kerran.

- Nyt oli neljäs tai viides kerta, sillä tämä paikka sopii ja nuoret haluavat tänne eli pian palataan, Sami Vironen lupasi.

Markku Lehtisalo

9.6.2009 08:59

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva